web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Sep 27

Rudi Kirar in kratki nasveti iz njegove knjige

Rudi Kirar je v svoji knjigi, ki bo kmalu išla, podal nekaj kratkih nasvetov za vsakega bralca.

1. Rudi Kirar: “Iliminirajte zunanje negativne vplive znancev.”

Se prijatelj pritožuje nad svojim šefom? Utišajte ga. Govori negativno o denarju? Povejte mu, naj preneha. Se posmehujejo vašim visokim željam in ciljem in vam govorijo, da jih ne boste dosegli? Ne poslušajte jih. Nikoli ne pozabite, da je to NJIHOVO razmišljanje, dojemanje sveta in njihove misli ter prepričanja. In nimajo popolnoma nobene veze z vami. Zato ne dovolite, da vplivajo na vas.

2. Rudi Kirar: “Najdite si nekoga, ki vas bo inspiriral.”

Nekdo, ki je stopničko višje od vas na področju, kjer želite zrasti. Njegova energija vam bo pomagala, da boste rasli tudi vi, saj ga boste želeli dohiteti. Njegova energija je tista, ki vas bo polnila.

3. Rudi Kirar: “Ne razdajajte svoje energije zastonj.”

Čuvajte svojo energijo. Če zgolj vi učite in inspirirate druge, s tem zgubljate energijo, dobite je pa ne. Ni fer. Če zgolj vi dajete za pijače in častite prevoze, drugi pa ne – ni fer. Če zgolj vi širite pozitivnost in kvalitetne misli, drugi pa negativne – ni fer. Če vi nekaj date (pa naj bo to v denarju, dobrinah, besedah ali energije), zahtevajte nekaj tudi nazaj. Če se ne odzovejo, nehajte dajati. Vaša energija je dragocena, tega nikoli ne pozabite!

4. Rudi Kirar: “V vsakem trenutku se zavedajte življenjskih resnic.”

Ko vam bo šlo v življenju res slabo, ko boste doživeli kakšen šok, vas bodo te življenjske resnice držale v upanju in realnosti. Pomagale bodo. Življenjske resnice si določite sami.

Le nekaj življenjskih resnic, katere ima Rudi Kirar in katere je zapisal v knjigi:

  •  V življenju ni nikoli vse črno ali vse belo.
  • Počutiti se dobro in biti srečen je človeško osnovno stanje.
  • Kaj bo jutri se nikoli ne ve.

5. Rudi Kirar: “Prekinite vez s starši.”

Če ste odrasli, so starši svojo vlogo že oddelali. Prej ko prekinite vez z njimi, lažje boste osebnostno rastli in si ustvarjali svoja prepričanja, svoje resnice in svoje življenje. Ker so na vas močno vplivali v otroštvu, tudi močno vplivajo na vas zdaj. In če se želite povzpeti na višji nivo življenja, se ne morete brez odcepitve od staršev. Če še živite z njimi, je pa sploh skrajni čas, da greste stran!

6. Rudi Kirar: “Ne posojajte denarja!”

Nikomur in nikdar! Pika.

7. Rudi Kirar: “Razvijajte svoje potenciale.”

V vas so izjemni potenciali. Izjemni! Le enkrat se živi – zakaj jih ne bi izkoriščali in živeli življenje v polnosti? Razvijajte svoje potenciale in življenje bo imelo smisel, dosegali boste pa neverjetne rezultate. Najprej se svojih potencialov zavedajte, potem jih izkoriščajte.

8. Rudi Kirar: “Določite si svoja pravila uspeha in neuspeha.”

Kaj je uspeh? Za vsakega posameznika nekaj drugega. Zato si določite svoja pravila uspeha. Prepoznajte uspeh že v manjših stvareh. Ker se počutite uspešni v manjših korakih, boste s to enegijo lažje dosega tudi večje. Jaz sem si določil svoje pravilo za uspeh: Uspešen sem, če vsak dan storim nekaj za dosego svojega cilja. Pravi za neuspeh: Če ne naredim popolnoma nič za dosego svojega cilja. Tako se skoraj vsak dan počutim uspešnega.

9. Rudi Kirar: “Izogibajte se Poročil, novic, Črne kronike, televizije …”

Za začetek poizkusite en teden. Izklopite TV, ne glejte časopisov in revij in ne berite internetnih novic. Nič. En teden. Spremljajte svoj napredek, občutke in misli. Nekaj dni bo težko, ker bo ogromno nekega časa, ko ne boste vedeli, kaj bi delali, nekaj vam bo manjkalo. Začeli boste razmišljati, kaj bi sploh lahko počeli … In to je prvi korak napredka! Ko RAZMIŠLJATE kaj početi in niste zgolj lutka, ki se pusti voditi pričakovanim vzorcem gledanja televizije, branja novic … Sam sem se že nekaj časa nazaj odločil za ta korak. Nekaj dni je bilo malo nenavadnih (kaj početi, če ni večernega filma …). Danes lahko rečem, da si sploh ne predstavljam, kje bi našel čas še za vso to smetenje misli s televizijo, novicami, poročili … Ničesar mi ne manjka, življenje pa je bolj polno kvalitetnih in pozitivnih misli in razmišljanj. Če ne drugega, imam čas za pisanje knjige, osebno rast, delanje različnih vaj in biti s partnerko.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.