web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jan 27

Življenje je reka!

Pot samospoznanja se odvija naprej. Življenje je reka, ki teče naprej in se odvija. Z vami bi rad delil nova spoznanja, vendar jih ni. Življenje se odvija v sedanjem trenutku. Vsi imate v sebi točno to, kar potrebujete. Vaše življenje je popolno, le videti morate to. Branje knjig, branje člankov, programiranje, nove in nove informacije – vse to je bedarija. Ko enkrat postanete zavestni, postanete stabilni. Ne iščete več sreče, ne iščete več uspeha, ne iščete več potrditev. Zgolj obstajate in zgolj obstajati je dovolj. Verjetno se sprašujete, kako lahko pridete do tega? Zelo preprosto. Tako preprosto, da mi ne boste verjeli niti, če vam povem. Zato o tem ne bom pisal. Če pa si bo kdo želel, bo že prišel do odgovorov.

Človeštvo gre v napačno smer. Revni in bogati. Vse je isto. Pomembno je samo nekaj, koliko je človek zavesten samega sebe, svojega življenja, svoje biti. Ko človek spozna ali ko človek vsaj spoznava svojo resnično bit, takrat lahko govorimo, da je njegovo življenje nekaj vredno. Sicer pa so ljudje kot ovce, povdarjam, revni in bogati. Vsi iščejo srečo zunaj sebe. Vsi se v nekaj prepričujejo. Človek, ki živi v umu in se indetificira s svojim umom, s svojimi mislimi, je vedno UJETNIK.

Včasih kreten, danes kreten. Kdo je kreten? Nezavesten človek, ki misli, da je zavesten.

A si lahko predstavljate, da niste več odvisni od zunanjih okoliščin? Niti od notranjih okoliščin? Niti od svojih misli? Misel je mala pomembnost v mojem svetu. Ko misel postane majhna stvar, postane človek svoboden. Blaženost, odrešenje. Kaj potem lahko človek počne s preostankom svojega življenja? V zenu…Karkoli. Navzven lahko ostane vse isto, čeprav se v večih primerih zgodi, da se tudi navzven marsikaj spremeni.

Večina ljudi ne ve, po kateri poti naj stopajo. So v dvomih. Potem pa se vse skupaj kristalizira. Predstavljajte si, da vsak dan, v vsakem trenutku veste, kaj je tisto najboljše za vas? Verjetno si ne morete. Predstavljajte si, da končno veste ”kdo ste”?! Predstavljajte si, da tudi če ne veste, kaj je tisto najboljše za vas, vi to veste. Prestavljajte si, da tudi če ne veste, kdo ste, vi to veste…in vseeno ničesar ne veste. Paradoks naj bo.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.