web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jan 25

Rudi Kirar: Živi ali umri

Ali je življenje včasih težko?

Zagotovo.

Ali se vam včasih zdi, da ste nekaj že dosegli in potem vse skupaj pade v vodo?

Zagotovo.

Ali se vam včasih zdi, da se trudite in trudite, da dolgoročnega uspeha in zadovoljstva ni in ni?

Seveda.

 

Mislim, da je življenje takšno. Zato pa pravijo, da uspeh ni rezultat ali dosežen cilj. Uspeh je potovanje samo. Odvisno je kakšno miselnost imate med popotovanjem do uspeha. Vprašanje je ali znate biti zadovoljni z zgolj tem, kar imate trenutno? Pa tudi če vam je kaj padlo v vodo, kajne?

Ja, težje govoriti, kot storiti, saj vem.

Jaz mislim, da je življenje sestavljeno iz vzponov in padcev. Ne samo, da jaz tako mislim. To je dejstvo, kajne? Ko imamo vzpon, smo zadovoljni in ko imamo padec, smo nezadovoljni. Ko imamo padec se sprašujemo:

– Zakaj se ravno meni to dogaja vedno?

– Zakaj sem rojen pod nesrečno zvezdo?

– Ali bom sploh kdaj srečen?

– Ali je sploh kak smisel vsega tega?

 

No, vidite in ravno takšna vprašanja porajajo negativno miselnost – miselnost poražencev. Kajti poraženci se med padci sprašujejo takšne in drugačne stvari. Kajti enostavno je biti vesel in pameten, ko imaš v življenju vzpon. Malo težje pa je biti pozitiven, ko imaš padec.

Kaj je torej rešitev? Ne vem. To ni tako enostavno za odgovoriti. Mislim, da je biti žalosten včasih popolnoma v redu. Takrat se v bistvu prisiliš, da nekaj spremeniš, kar do sedaj ni delovalo. Pa mislim, da je potrebno v stanju žalosti samo počakati, da pada dež. Ne forsirati odgovorov. Ne forsirati življenja. Sedaj pada dež. To je to.

Potrpežljivost je božja mast. Ne kvarite si življenja, ker je nekaj šlo po zlu. Pa čeprav je šlo po zlu nekaj izredno velikega. Življenje je prekratko, da bi negativnim okoliščinam pripisovali prevelik pomen. Življenje je sestavljeno iz padcev in vzponov.

Ko imaš res velik padec, ti nihče ne more pomagati. Počutiš se, kot da je konec sveta. Počutiš se samega in ranljivega. Kaj ti drugega preostane, kot da si rečeš: Živi ali umri.

SEVEDA izberite prvo opcijo :)

Živite…

Preživite to. Ne analizirajte vaših padcev preveč. Samo opazujte kaj se v vas dogaja in ne sodite. Ne obupujte. Zgolj dihajte. Morje ima plimo in oseko, kajne? Tega ne morete spremeniti, kajne? Na nebu vidite podnevi sonce in ponoči luno, kajne? Tega ne morete spremeniti. En dan sije sonce, drug dan pada dež, kajne? Včasih je celo poledica. Včasih je na cesti gužva in včasih je ni. Skratka, vse se spreminja v plus in v minus.

Zakaj bi se kregali z življenjem?

Življenje je takšno kakršno je.

Ali je vaš pes kosmat? Takšen pač je. Če vam ni všeč, ga lahko obrijete haha :)

Torej sprejmite življenje takšno kot v tem trenutku je, saj vam drugega ne preostane. Kaj pa če vam je zares hudo? Poglejte, vsi ljudje imajo težave in padce. Niste edini. Resnično. Takšno je življenje. Če znate biti mirni, ko je morje razburkano, potem bo slej ali prej posijalo sonce. KO BO… Imejte v mislih, da na vse pač ne morete vplivati. To ni izgovor. Včasih vam življenje prinese nekaj (pa čeprav ste sami to privlačili morda podzavestno) česar si niste želeli.

Takšno je življenje. Živi ali umri.

Izberite življenje. Saj življenje je samo eno. Življenje je vaše. Življenje bo kmalu minilo, zato cenite vse dobro, kar vam življenje prinesse in sprejmite vse slabo. Če imate padec v tem trenutku, potem to pomeni, da vas življenje želi nekaj naučiti. Ali znate prepoznati nauk?

Želim vam čim več življenja. Želim vam, da sprejmete življenje v celoti. Življenje je paket dobrih in slabih dni. Življenje je darilo in nad darilom se nikoli ne smemo pritoževati. Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Ni tolažba. Dejansko je to resnica.

Malo se poigravajte s svojimi negativnimi misli in poizkušajte najti kaj pozitivnega v situaciji. V vas je moč! Vi ste kreator tega življenja! Navadite pa se, da vam morda ni z rožicami poslano. A morda komu je? A je vašemu sosedu? Hm…morda mislite, da mu je ampak dejansko vsak nosi svoj križ. En je rdeč, en zelen, en rozast, en pa črn. Vsak križ pa je težko prenašati.

Sprejmite življenje takšno kot je.

Jutri bo bolje…ali pa slabše… ampak generalno gledano, če vztrajate in delate, bo slej ali prej BOLJŠE.

Tukaj pa si poglejte eno izmed novih priljubljenih oddaj na Youtubu, ki vas bo morda dodatno osrečila. POMEMBNO: Prosim da mi na Facebooku ne zastavljate vprašanj na zidu. Raje mi pišite med osebna sporočila in morda bom na vaše vprašanje odgovoril v naslednji oddaji. Srečno.

Avtor: Rudi Kirar, 25.1.2015

P.S. Točno en mesec je danes od Božiča. Ajoj kako leto hitro mineva. Življenje pa tudi. Izkoristite vsak trenutek za pozitivne občutke.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.