web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jan 01

Rudi Kirar: ZADOVOLJSTVO 2015

In začelo se je… leto 2015 !!!

Danes je 1.1.2015. Dobrodošli!

Vsako leto se na ta dan odločim v kakšnem znamenju bo zame potekalo novo leto in tako sem se tudi letos odločil tako. Prejšnje leto se je odvijalo v znamenju DUHOVNOSTI. Zaradi tega je bilo moje leto precej burno in doživel sem ogromno drastičnih sprememb. Skratka: Vesel sem, da je leto 2014 končano – zavedno :)

Proces odločanja v katerem znamenju bo potekalo novo leto vsako leto zame traja približno 1 mesec in izmed mnogih besed, sem izbral naslednjo in to je ZADOVOLJSTVO.

Ali ste zadovoljni kjerkoli že ste? Sprejmite trenutek.

Kajti v mojih letih kariere, vzponov in padcev, odraščanja, se mi je zgodilo ogromno stvari. Morda pa je moje življenje minevalo z premalo ZADOVOLJSTVA v srcu.

Kajti, v kolikor nisi z vsem kar imaš zadovoljen, potem ti ne pomaga nobeno bogastvo tega sveta. ZADOVOLJSTVO je izredno pomembna znamka, ki sem jo vnesel v leto 2015. Ta ena beseda me bo spominjala skozi celo leto na to, kaj je v tem letu najbolj pomembno.

Ali ste kdaj razigrani? Sprejmite trenutek.

Tudi vi lahko naredite enako in tako boste vedno imeli eno besedo, ki vas bo usmerila v bolj pravo smer, ko ne boste vedeli kako in kam naprej. Po mojem mišljenju je ZADOVOLJSTVO izredno pomembno, saj to pomeni, da moraš skrbeti za nekaj postavk, da bi lahko bil zadovoljen:

 

1. Živeti počasi in se znati umiriti.

2. Biti hvaležen za vse kar imaš

3. Uživati tudi v majhnih stvareh

4. Biti ponižen do življenja

5. Delati s srcem

6. Imeti sanje

7. Biti potrpežljiv

8. Sprejemati sebe

9. Verjeti v nekaj več

 

To so stvari katere bi rad vnesel pod prioriteto v leto 2015. Kajti ljudje v tem hitrem, modernem svetu kaj hitro pozabimo nase. Mislimo, da je plačevanje položnic bolj pomembno od nas samih. Mislimo, da moramo delati, da bi preživeli. Ko pa preživimo, pa si želimo še več in več. V bistvu večina ljudi ni zadovoljna s tem kar ima. Ponavadi se ljudje radi pritožujemo nad našimi odnosi, zaslužki, prijatelji, situacijami itd.Ujeti smo v nekakšno podganjo dirko in tako čakamo na smrt.

 

Kakšna izguba časa.

Kakšna izguba življenja.

 

Da, to je strup moderne civilizacije, ki nas uči, da se ne smemo sprejemati ampak da moramo nenehno postajati več in več. Ne pravim, da je kaj narobe s tem, da imate velike cilje. V bistvu moramo imeti velike cilje, da razvijamo potenciale v sebi in predvsem živimo bolje.

Vendar pa v kolikor na poti do uresničevanja teh ciljev nismo ZADOVOLJNI z vsakim dnem, potem je naše življenje izredno revno.

Hitrost moderne civilizacije je strup, zato si moramo vzeti čas zase in se upočasniti. To je pravilo št. 1 .V drugem koraku se vprašati za kaj vse smo lahko hvaležni?

ALI SI ZNATE ODGOVORITI NA TO VPRAŠANJE? USTAVITE SE ZA MINUTO IN RAZMISLITE.

V kolikor nimate vsaj 10 stvari za katere ste lahko iskreno hvaležni, potem nočete videti pozitivnih stvari v vašem življenju. Potem ste egoističen tepec.

Torej POIZKUSITE ŠE ENKRAT!

 

Kajti v kolikor v življenju generalno gledano niste zadovoljni, potem bo življenje težko.

 

Ne išči sreče drugod, kot le doma…

V SEBI…

Ali ste zadovoljni s 100 eur, ki jih imate? NISTE? Kaj pa če vam jih bi nekdo vzel? Hja, potem pa bi jih bolj cenili. Zato jih cenite že sedaj. 100 EUR je veliko denarja, če jih znate pravillno zapraviti.

 

Vaša kariera vas ne bo osrečila, to lahko storite samo vi in to tako, da jo sprejmete. Vaši domači vas ne bodo osrečili, to lahko storite samo vi in to tako, da jih sprejmete. Življenje je darilo. Življenje vas ne bo osrečilo, to lahko storite samo vi in to tako, da ga sprejmete.

 

Sprejmite vaše življenje takšno kot je in bodite hvaležni za vse kar imate v tem trenutku. Morda si želite, da bi bilo vaše življenje v tem trenutku popolnoma drugačno AMPAK NI. Torej se je nesmiselno pritoževati.

 

Zato bodite najprej zadovoljni s tem kar imate, da bi tako dobili več.

Naj se leto 2015 v znamenju ZADOVOLJSTVA prične zdaj…

 

Avtor: Rudi Kirar, 1.1.2015, Latvija

 

P.S. Preberite si tudi moj predhodni članek o Čarovnici :)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja