web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Dec 31

Rudi Kirar: Ko čarovnica spregovori na silvestersko noč…

Tam daleč daleč stran, tam skoraj na severnem polu, tam kjer je dežela prekrita s snegom , kjer zimska idila pričara nasmeh na usta…tam živijo prave čarovnice v 120 let starih hišah in imajo drugačno modrost življenja , ker so odmaknjene od drugih ljudi,  tam…bom danes pričakal zadnjo noč v letu.

Danes je zadnja noč v letu dame in gospodje. Za mano so čudoviti dnevi, tudi težki dnevi, kjer sem pridobil popolnoma novo znanje in majhen košček tega bom danes delil tudi z vami. Ostalo pa bom prenesel v naše podjetje za lažje dosego ciljev v naslednjem letu.

Za začetek pa vprašanje za vas…Ali verjamete v čarovnice?

Inteligentni ljudje verjamejo, da obstaja nekaj vec od nas samih…

 

Jaz nisem  verjel v njih…danes pa lahko z zagotovostjo trdim, da obstajajo in niso nekakšen mit.To so na videz popolnoma običajne babice, ki živijo po napotkih starodavnih kultur, katere v današnjem modernem svetu niso popularne. Te čarovnice poznajo drugačno modrost in hkrati poznajo skrivnost do srečnega in uspešnega življenja in eno izmed takšnih čarovnic sem obiskal tudi sam.

To je čarovnica, ki dejansko zna čarati. Lahko ti pričara celo več denarja skupaj s zadovoljstvom v življenju. Torej z besedo čarovnica mislim na popolnoma pravo čarovnico. Mi verjamete?

V modernem svetu ljudje hitimo, si želimo večjih uspehov, si želimo boljšega življenja a zgleda, kot da ne znamo doseči tiste trajne sreče in zadovoljstva.

Ta čarovnica mi je povedala veliko stvari in med drugim tudi…

Z denarjem si lahko kupiš tudi srečo. Moderne kulture v to več ne verjamejo a dejansko si z denarjem lahko kupiš srečo, saj v kolikor ga uporabljaš pametno, lahko v življenju izkusiš več različnih občutkov in si zato bolj srečen a z denarjem nikoli, nikoli ne moreš kupiti LJUBEZNI in ZDRAVJA. V kolikor se zavedaš tega, potem boš bolj spoštljiv do ljudi kateri te imajo radi in katere imaš rad sam. V kolikor se zavedaš tega, potem boš bolje skrbel za svoje telo in za svojo dušo in boš tako bolj zdrav.

Namreč ljubezen in zdravje sta dve stvari, katere v življenju moraš imeti, da bi lahko resnično postal sreče in imaš dobro osnovo za dobro življenje. Ljudje pozabljamo na ljubezen, pozabljamo na svoje bližnje in na sploh pozabljamo na ljubezen in hvaležnost do življenja samega, katero nam je bilo podarjeno. In ko se enkrat tega ne zavedamo več, nam ne pomaga nobeno bogastvo tega sveta. Zato niti nimamo motivacije niti virov, da bi iz svojega življenja naredili nekaj veličastnega.

Naslednja stvar, katero si je dobro zapomniti, mi je povedala…

Vsak dan živi, kot da je tvoj zadnji dan. Uživaj v vseh drobnih stvareh. Delaj počasi in poiskušaj uživati pri svojem delu. Uživaj svoj vsakdan, čeprav imaš malo stvari za uživati.

Zelo pomembno! Kadar imaš probleme, nikoli ne išči rešitev. Samo prosi za te rešitve in nato potrpežljivo počakaj na njih. Ne prisiljuj življenja, da ti da odgovor takoj. Treniraj potrpežljivost in počakaj na odgovor. Kajti odgovor vedno pride.

Nato je nadaljevala…. če delaš na lahko, potem ti življenje vrne na lahko. Če življenje forsiraš , potem te bo življenje forsiralo nazaj.

Živi POOOOOOOOOOOOČAAAAAAAAAAASSSSSSIIIIIIIIIII…Da, živi zelo počasi, da bi hitro dosegal svoje cilje in sanje. Kajti kadar živiš počasi, je tvoj um umirjen in tako sprejemaš boljše odločitve.

Pred vsakim spanjem, prosi za rešitev na svoj problem, nato spokojno zaspi. V kolikor naslednji dan ne dobiš rešitve, prosi ponovno… in ponovno… in ponovno… kajti prišel bo dan…vedno pride tisti dan.

Nauči se živeti počasi in potrpežljivo. Kot lovec čaka na preži, kot ribič v tišini čaka in riba se enkrat ulovi sama od sebe na nastavljeni trnek.

In kar je pri tem še bolj pomembno. Uživaj v brezdelju. Vzemi si čas zase. To pomeni, da ne delaš nič. Početi moraš nič. Morda zgolj opazuješ naravo, morda zgolj gledaš v kamin in to počneš ure in ure. Sprva se zdi kot da je to misija nemogoče, vendar s potrpežljivostjo lahko vstopiš v brezčasni prostor kjer se prava čarovnija lahko zgodi.

Nadaljevala je… bodi hvaležen za vse stvari, ki jih imaš. Ljubi stvari in ljudi, ki jih imaš okoli  sebe in potrpežljivo čakaj na več. Nauči se živeti počasi. Nauči se uživati v drobnih stvareh. Nauči se uživati v delu. Postani instrument. Ko boš užival v svojem delu in ni pomembno kakšno je to delo in ko boš pozabil na čas, se bodo čudeži začeli dogajati.

Ne razmišljaj nenehno o tem kar nimaš. Zvečer prosi za njih in nato pozabi. Raje poskrbi, da bo tvoj vsakdan poln sreče in zadovoljstva.

Zato pa bodi počasen, hvaležen in potrpežljiv. Življenje je v bistvu zelo enostavno, vsi problemi so v bistvu zelo hitro rešljivi, ko se čas ustavi.

Nekdo, ki dela z ljubeznijo, bo vedno bogat. Nekdo, ki daje z ljubeznijo, bo vedno imel veliko in to ne pomeni samo v simboličnem pomenu…dejansko je to skrivnost do obilja v življenju.

Za kaj ste pa vi lahko hvaležni v svojem življenju danes?

Da boste razumeli ta članek ga preberite večkrat in počasi in naj se čas ustavi…kajti samo v brezčasnem prostoru se čudež lahko zgodi.

!!! Si želite več denarja, si želite spremeniti vaše navade, si želite dokončati študij, si želite spoznati sorodno dušo, si želite bolj srečno družino ali si želite kaj drugega? Začnite dosegati vaše cilje iz OBRATNE SMERI.. to je skrivnost starodavnih in pozabljenih kultur.

 

Zato…

 

Ko pride polnoč, ko gorijo le še sveče…

 

Ljubezni polno in zdravja polno leto 2015 vam želim.

Želim vam, da živite počasi v letu 2015.

Želim vam, da ste potrpežljivi v letu 2015.

Želim vam, da ste hvaležni vsak dan za vse kar imate v letu 2015.

Želim vam, da pozabite na vaše cilje od časa do časa in enostavno zgolj ŽIVITE v letu 2015.

Želim vam, da ljubite svoje delo v letu 2015

Želim vam, da začnete zopet verjeti v vaše sanje, kot ste verjeli v njih, ko ste bili otroci.

Želim vam, da pričnete verjeti v čudeže in kdo ve…morda…nekje…onkraj časa, nekaj zgodi se le…

 

 

Avtor: Rudi Kirar in 2 čarovnici, 31.12.2014, Latvija – Estonija


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja