web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Sep 16

Rudi Kirar: Tukaj! Zdaj!

”Popolnoma sprejemam samega sebe v tukaj in zdaj” je rek iz ene zelo posebne knjige…

Ljudje se ponavadi radi pritožujejo nad življenjskimi okoliščinami, v katerih so se znašli. Ne zavedajo pa se, da so te okoliščine sami ustvarili v večini primerov. Včasih pa so se takšne okoliščine pač zgodile in so bili vplivi zunanji. Vseeno pa so se zgodile in so v tistem trenutku takšne, kakršne so.

Šele, ko sprejmete vaše življenje natančno takšno, kot je, se pričnete prebujati. V nasprotnem primeru spite. To pomeni, da večino časa premlevate o tem, kar se vam je zgodilo ter kaj vse vas še čaka. Oboje je iluzija. Vaše domneve o tem, kakšen bo vaš jutri, so zgolj domneve in nimajo nobene veze z resničnostjo. Domneve so iluzija. Zakaj ste torej toliko časa v preteklosti ali prihodnosti?

Če živite v iluziji, je to zelo bedast način življenja!

Narava je popolna. Vi ste tudi.

 

Če živite v sedanjosti, vidite svet, ki obstaja – realen svet. Prav tako pa vidite realne možnosti za vaš napredek in zadovoljstvo. Poudarek je na besedi REALNO. Resnica boli, pravijo. Laž pa boli še bolj, ko se enkrat zaveste, da ste dolgo časa živeli v laži.

Laž vam uničuje sposobnost, da bi postali srečni in uspešni. Primer: Janez ima že nekaj let poslovno idejo, s katero si želi razširiti svoje podjetje. Njegov poslovni partner pa ga že vrsto let ovira s tem, ko vliva v njega strah in ga na takšen ali drugačen način zavira. Janez si ne prizna, da mu njegov poslovni partner dela škodo in zato vseeno vztraja z njim, čeprav globoko v sebi ve, da takšno sodelovanje nima svetle prihodnosti. Zato je Janez vrsto let neuspešen. Živel je v laži. Če bi si priznal resnico, bi hitro ugotovil, da mora začeti sodelovati z drugačnimi ljudmi in v TRENUTKU bi se njegove možnosti za uspeh drastično povečale.

Resnica vedno boli, saj vam ponavadi veleva, da morate nekaj spremeniti.

Razsvetljeni ljudje živijo v ”tukaj in zdaj” in tako izkusijo ta svet v popolnosti. Resnica je, da je ta svet čudovit. Že samo vdihavanje tega zraka je lahko zanimivo, če ste pozorni na svoj vdih in izdih. Že sam pogled v morje v sončnem zahodu je lahko nepozabno lepo, če si pustite ostati v ”tukaj in zdaj”. Tudi vožnja v službo v jutranji gneči je lahko zabavna, če poslušate npr. najljubšo glasbo v svojem avtomobilu in se prepustite melodiji v ”tukaj in zdaj”. Če pa razmišljate o tem, kako boste zamudili v službo (živeti v prihodnosti), pa je ta izkušnja lahko peklenska.

Kako ostajati v tukaj in zdaj? Zelo pomembno je, da se zavedate naslednjega: vašega uma in vaših misli se ne da izklopiti. Vaše misli se vedno poigravajo s preteklostjo in prihodnostjo. Vse kar lahko naredite je, da vaše misli ne jemljete tako resno. To pomeni, da se ne poistovetite z njimi. To pa lahko naredite z različnimi duhovnimi vajami, ena izmed teh je tudi meditacija, katero sam prakticiram vsak dan in katera je opisana v enemu izmed zadnjih člankov.

Si želite živeti svoje sanje? Živite v ”tukaj in zdaj”. Tako boste spoznali resnico in resnica vas bo osvobodila. Nič ni lepšega, kot zavedati se, kje si, kakšne ovire imaš na poti, kakšne so realne rešitve ter kam si želiš iti. V tem primeru si večino časa prizemljen in opravljaš akcije, ki te lahko realno peljejo na želeni cilj. Sicer so tvoje akcije plod podzavestnih strahov preteklosti in prihodnosti in tako se vrtiš v začaranem krogu.

Verjetno je marsikaj potrebno, da človek postane uspešen. Najpomembnejše pa je, da okuša to veličastno življenje iz dneva v dan in radostno živi.

Potreba pa vedno obstaja. Vedno človek hrepeni po nečem več. To je v naši naravi in tega ne bi smeli enačiti z nesrečo. Nekakšno nezadovoljstvo, od časa do časa, je naravno doživeti, saj hrepenimo po razvoju in napredku.

Pri vsem tem pa ne pozabite, da ste samo človek. Ne bodite preveč strogi do samega sebe. Če naredite napako, si oprostite. V končni fazi ni pomembno samo to, koliko v življenju dosežete. Najbolj pomembno je, kako preživite vaš vsakdan.

Živite v danes!

 

Avtor: Rudi Kirar, 16.9.2015

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.