web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Dec 31

Rudi Kirar: Silvesterski poljub

Še nekaj ur in vstopili bomo v novo leto 2016…

 

Leto 2015 je potekalo po starem izročilu v znamenju vere, leto 2016 pa bo potekalo v znamenju usmiljenja. To naj bi pomenilo, da bomo odpuščali napake sebi in drugim. Ali verjamete v stara izročila? Kakorkoli že, verjetno nekaj je na tem.

Leto 2015 je mene zaznamovalo v obliki duhovnosti. Pa ne takšne duhovnosti, kot jo opisujejo določeni guruji. To je ponavadi sranje. Čiščenje čaker, sranje. Meditacije, sranje. Pretekla življenja, sranje. No ja, verjetno obstajajo mojstri, ki vas bodo znali naučiti pravilno meditirati itd., vendar je takšnih malo. Veliko le teh prireja različne seminarje zgolj zaradi trženskih možnosti. To pa ni duhovnost, ampak podjetništvo.

Meditacija je stik s samim seboj in ta stik lahko vzpostavite samo vi sami. Ogled nekaj youtube posnetkov o tehnikah meditacije, vam lahko poda dovolj znanja.

Zato sem že nekaj časa, leto, dve, proti knjigam, literaturi in seminarjem. Nič ni narobe z znanjem. Narobe je zgolj to, kako znanje podajajo ali prodajajo. Seminarji so postali trženska niša. Znanje je postalo trženjska niša. Med drugim…tudi zaradi tega se ljudje odmikajo stran od pravega znanja in stran od resnice.

V novobodnih knjigah in na novodobnih seminarjih pisatelji ali predavatelji govorijo to, kar je ljudem všeč. Govorijo jim lepe zgodbe. Od teh zgodb pa so ljudje omamljeni, hipnotizirani, navdušeni, motivirani, potem pa ne naredijo nič. Obisk seminarja bi se lahko enačil z odhodom v kino. S tem, da je odhod v kino boljši, saj vsakdo ve, da je ogled filma namenjen samo zabavi. Ljudje pa živijo v upanju, da se bodo na tovrstnih seminarjih resnično kaj naučili.

Kako postati srečen? V bistvu precej preprosto. Kako nehati iskati? Preprosto. Kako se dvigniti na višji nivo? Kako biti neodvisen od rezultatov in od zunanjih okoliščin? Kako se odlepiti od misli? Kako se odlepiti od čustev? Kako biti v vrhunskem stanju?

Verjemite, ne s knjigami. Namreč knjige so zopet dobre AMPAK zgolj za informacijo. Od tod naprej, pa pojdite sami na svojo pot. Ker pa vam na knjižnjih  polich nenehno ponujajo nove kvazi knjige in kvazi izobraževalne vsebine, ste postali odvisni od znanja. Igre na srečo vodijo v odvisnost. Izobraževanje prav tako.

Zaključek leta 2015 je moje najboljše obdobje v celotnem mojem življenju. Zakaj? S parimi prijatelji odkrivam formulo sreče. Lahko rečem, da v preteklih 3 mesecih nisem bil skoraj niti en dan slabe volje. Večino časa sem v ekstazi. Veliko večino časa svojim mislim dajem le malo poudarka, svoja čustva ne jemljem preveč resno…pravzaprav postajam v mislih, čustvih in besedah svoboden. Zavest se mi je močno dvignila. To pomeni, da se sedaj zavedam VEČ.

Obstaja!

Kaj je to VEČ? Recimo to, da je ta svet v kurcu! Živimo v največjem obdobju suženjstva, zato je skrajni čas, da se osvobodimo. Potrebno bo odstraniti iz polic nepomembne izdelke in delati nekaj za dobrobit človeštva. No, ja…recimo….mogoče….

Kako? Brezplačno, neprofitno predavanje z naslovom FORMULA SREČE, bo 7,1.2016. Tukaj vam bom povedal nekaj, kar globoko v sebi že veste, ampak tega zagotovo niste slišali nikjer. Zagotovo ne, saj bi sicer ta znanja že sam kje zasledil, pa jih nisem. Sicer pa, vseeeno mi je ali pridete. Vaša stvar. Ne gre za kultno zadevo. To je nekoliko nenavadna skrivnost, ki vas lahko osvobodi.

 

Človek ni ustvarjen, da trpi oz. drugače povedano: V temi je bolečina. Trpimo samo takrat, ko se učimo. Ko znamo, ne trpimo več. Takrat vidimo svetlobo. Kaj je ta svetloba? Hihi, v nobeni knjigi tega še niste našli. Vsi guruji vam govorijo nekakšne bedarije, vi pa jim verjamete. Ta svetloba je enostavna svetloba, katero boste videli na lastne oči. Jaz vam bom samo povedal ”kako”. Potem me ne rabite več.

Šala dneva: Če ima kdo namen narediti samomor, brez panike. Počakaj na 7.1.2016, pa te bomo ”zrihtali” :) Resno! Počakaj!

Tako ali tako bomo kmalu umrli in zapustili ta fizični svet. Se zavedate? Tudi vaši problemi bodo izginili. V bistvu sploh ni važno ali ste gasilec, podjetnik, klošar, vrač ali kmet. Vse to je isto. Če ste uspešni, neuspešni, suhi, debeli. Vse je to isto. Tako ali tako boste kmalu umrli in zapustili ta fizični svet.

A to pomeni, da ni potrebno nič delati? DA!

Ali to pomeni, da zavestna oseba nič ne dela? NE! To pomeni zgolj to, da si zavestna oseba vsak dan izbira svoje akcije in ne počne nič več zaradi podzavestnih vzorcev ali družbenih norm. Takšna oseba postane svobodna v mislih, čustvih, besedah in dejanjih.

Vse je igra! Zveni cool?

 

Želim vam, da silvestersko noč preživite v krogu svojih najbližjih. Če vam težijo, jih ugriznite v rit. Če jih nimate, pa vam še vedno ostane silvesterski program na RTV ali POP TV. Kdo pravi, da je kaj slabše ali boljše? Jaz pa sem vesel, da bom silvestrovo preživel na način, kot sem si ga zamislil že kak mesec nazaj. No, ampak za to pa sem moral dvigniti rit in kaj narediti. Še vedno si usodo krojim sam. VENDAR! Sedaj z zavedanjem in z nenavezanostjo na fizični svet, rezultate ali okoliščine.

 

Srečno v 2016!

Avtor: Rudi Kirar, 31.12.2015

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.