web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Avg 18

Rudi Kirar: Resnica vas bo osvobodila!

Spoznajte resnico in resnica vas bo osvobodila. Ali ste že kdaj slišali za to misel?

Mnogi modreci po celem svetu oznanjajo to filozofijo, med drugimi tudi Sadhguru Jaggi Vasudev, ki je eden izmed največjih mistikov današnjega časa. On je razsvetljen človek. To pomeni, da je spoznal največjo resnico življenja. To med drugim pomeni tudi, da lahko svoje želje in cilje manifestira zelo hitro.

Kaj je njegova definicija duhovnosti ali osebne rasti? Duhovnost pomeni to, da se premikaš v željeno smer življenja. To je vse. Večina ljudi ne živi življenja, katerega bi si želela živeti. Duhovno in osebno dozorela oseba pa živi na višji stopnji razumevanja in višji stopnji zavesti in tako lahko svoje življenje usmerja v svojo željeno smer.

Si želite svobode? Ne tlačite problemov pod preprogo…

Kaj to pomeni, da nekdo živi na višji stopnji zavesti? Večina naših dejanj v življenju je podzavestnih. To pomeni, da niti ne vemo, kaj točno počnemo, kje smo, kaj si želimo in kam gremo. Torej se ljudje na nek način celo življenje iščemo in zapletamo v različne težave. Velikokrat se nam ponavljajo ene in iste težave, kar je grozno.

To se dogaja zato, ker ne živimo zavestno oz. ker se ne zavedamo svojih misli in dejanj. Zato se večino časa ukvarjamo z napačnimi problemi ali pa iščemo probleme tam, kjer jih ni.

Ali vam zveni poznano?

Za mano je nekaj deset ur izobraževanja v tej smeri in v tem času sem spoznal nekaj izredno dragocenega. Morda je to nasploh osnova duhovne in osebne rasti.

Ali ste iskreni do samega sebe?

Mistik Jaggi Vasudev pravi, da še nekako razume, zakaj ljudje včasih nismo iskreni drug z drugim. To je včasih še razumljivo, čeprav seveda ni najboljše. Ne razume pa, zakaj nismo iskreni sami s seboj, saj si s tem ustvarjamo pravi pekel na zemlji.

Ali imate kakšno težavo? Da, seveda jo imate. A mogoče veste, zakaj te težave ne rešite? Ali ste to težave poizkusili že velikokrat rešiti in vam ni uspelo? V kolikor je vaš odgovor DA, potem si lažete. V bistvu si niti niste priznali, kaj je v resnici težava in v bistvu se niti niste odločili, da jo boste rešili. V bistvu si jo niti ne želite rešiti. V bistvu ne želite biti iskreni s samim seboj in zato se vrtite v začaranem krogu.

Ali si želite dobiti novi posel ali novo službo? Resnica je takšna kot je. Ne živite v oblakih. Da, morda je res recesija. Da, morda nihče ne zaposluje oseb z vašo izobrazbo. Morda je to vse res. Priznajte si, kaj je resnica, kaj je realno stanje. Morda imate celo prav – kriza je. Ne živite v oblakih. Ne verujte v boga in ne upajte na boljši jutri. Čeprav bog morda obstaja, si priznajte, da nanj vi nimate vpliva. Morda resnično nimate sreče, a na srečo vi nimate vpliva.

Veste kaj je resnica? Vi imate vpliv zgolj in samo na vaše akcije in na vaša dejanja. Morda se vam zdi to logično, a vse preveč časa posvečate veri, razmišljanju in se vrtite v začaranem krogu. 

Bolje, da vas zaboli resnica, kot pa da živite udobno v laži.

Morda celo mislite, da veliko časa posvečate svojim dejanjem in da napisano popolnoma dobro razumete, a PAZITE! Prosim, če vse skupaj preberete in premislite še enkrat. Ali ste res sto odstotno iskreni do sebe?

Vam povem še nekaj? Sedaj smo vzeli za primer iskalca zaposlitve, ampak seveda si to besedilo prilagodite na vaš primer. Če iščete službo in je ne dobite dolgo, dolgo časa, potem verjetno počnete nekaj narobe, kajne? Priznajte si. Razmislite o realnih ovirah in realnih možnostih. Ne rinite z glavo skozi zid.

Kaj pa če obupavate? Vidite, to je zopet ena izmed resnic, ki pravi, da službe ne boste dobili, če obupavate. Priznajte si resnico in resnica vas bo osvobodila. Nesmiselno je imeti nerealne cilje. V kolikor ne znate dobiti službe ali v kolikor obupavate, potem službe ne boste dobili. Ne verjetmite več vase. Zakaj bi verjeli, če nimate logičnih argumentov za svojo vero? Šele ko si boste priznali, da vam gre npr. slabo, boste lahko zrasli. Seveda vas bo na začetku malce pretreslo, a v vsakem primeru vas bo to osvobodilo.

Ali si želite dvigniti prodajo v vašem podjetju, če ste prodajalec in vam ne gre? Dejstvo je, da vam ne bo šlo. Ustavite se. Priznajte si. Sprejmite realnost. To je resnično prvi korak in ostanite nekaj časa v tej realnosti, čeprav malce boli. Verjetno boste ugotovili, da niste tako dobri, kot ste si mislili. Skratka, končno boste realno ocenili situacijo z vsemi plusi in minusi.

Človek se mora nekajkrat v življenju soočiti s samim seboj in si resnično priznati resnico.

Vsi poznamo resnico, ampak resnica boli, kajne?

Resnica boli……….

 

Ali se že dolgo časa borite s kakšno težavo? Priznajte si. Bodite iskreni sami s seboj. Morda mislite, da veste, zakaj imate določeno težavo, ampak če bi si res iskreno iskreno priznali, bi ugotovili, da problem tiči popolnoma drugje. V tem materialnem svetu so vse stvari logične. ŠE ENKRAT: v tem materialnem svetu so vse stvari logične.

1 + 1 = 2

V kolikor si želite shujšati in se diet ne držite, ker je to za vas enostavno pretežko, potem nehajte sanjati. Vedno boste debeli. To je resnica. Sprejmite to resnico in uživajte v tem. To ni žaljitev. To je realnost. Morda vam bo ob tem tudi hudo, ampak to je fizična, materialna in surova resnica. Šele ko jo začutite z vsemi svojimi čutili, se lahko premaknete naprej. Ne upajte in ne verjemite, da vam bo naslednjič uspelo. Če vam ni uspelo že nekajkrat, potem vam tudi tokrat verjetno ne bo. Bodite realisti. Priznajte si, da se v bistvu sploh niste trdno trdno odločili, da boste npr. shujšali. V bistvu ste začeli hujšati verjetno samo zaradi tega, da bi se počutili dobro, da ste vsaj poizkusili, saj si ne želite priznati, da ste debeli in da ste še leni povrhu. Ko te malo strese, se zaveš, da si govoriš resnico in resnica te osvobodi. Takrat vsaj veš, s čim hudiča se moraš ukvarjati. Ugotoviš tudi to, da je tvoj problem morda še precej težji, kot si si prej mislil, a glejvsaj veš, v čem hudiča je PROBLEM.

Po tej formuli živi večina ljudi. Verjamejo v boljši jutri. Verjamejo v nekaj, kar sploh ne obstaja.

Morda se nekomu zdi to popolnoma logično. Ne, ni res. To ni logično. Ali ste opazili, da si v življenju določenih stvari želite in potem delate kontra temu in kar nekako poizkušate ponovno in ponovno in ponovno in vedno naredite nekakšno podobno napako? Vi mislite, da cilj dosegate, ampak v bistvu pa, če bi si priznali, bi videli, da delate ravno obratno.

Nič ni narobe v tem. Samo priznajte si. Priznajte si vse. Različno razmislite o vašem življenju. Ni naključje, da imate nenehno enake težave in vi to veste. Samo strah vas je si to priznati, saj vas bo zabolelo.

Spoznajte resnico in resnica vas bo osvobodila.

Ali mislite, da ne morete najti resnice?

Izgovor. Potem živite v laži. Zelo hitro boste ugotovili resnico. Rabite samo nekaj ur razmišljanja na samem in marsikaj vam bo postalo jasno.

Ko pa boste spoznali resnico, se odločite in si postavite nove cilje in nove strategije za dosego le teh. Ne postavljajte si nerealnih ciljev. To pomeni, da si ne postavljajte ciljev, za katere niste sto odstotno sigurni, da jih boste tudi dosegli. Nesmiselno je delati nekaj, kar ni resnično realno, kajne?

Novodobna industrija osebne rasti nas zna dobro ”napumpati”, zmotivirati in prižgati iskro v naših očeh, a kaj nam to pomaga? Morda kdaj resnično rabimo iskro, vero in sanje, a večino časa rabimo samo to, kar rabimo. Kaj to pomeni? Če želite dobiti službo, potem morate pisati prošnje. Če želite povečati prodajo v vašem podjetju, potem morate iskati načine.  Če želite shujšati, potem morate jesti manj in seveda najti čim bolj optimalne rešitve za dieto.

Put your acts together – naredi to, kar je potrebno narediti. Uspešni ljudje so si uspeli postaviti jasen cilj, nato pa so opravili vse naloge, od najmanjših do največjih, ki so jih vodile do cilja. Nalog je veliko. Ohhh zelo veliko. Zato si ne postavljajte ciljev, v kolikor niste pripravljeni opraviti popolnoma vseh nalog, pri tem, da je nalog vsaj 10 krat več, kot pa si vi mislite, da jih je. Ne sanjajte, bodite realni. Bodite iskreni do sebe.

Če si želite močno shujšati, kot sem to storil jaz, potem boste morali narediti marsikaj, v bistvu spremeniti celoten stil življenja. A ste pripravljeni na tako veliko spremembo? Če niste, potem o tem niti ne razmišljajte, saj boste tako ali tako razočarani. Bolje, da ste en mesec razočarani, ker ste si priznali to resnico in vam je odvzela še dodatno motivacijo, kot pa da verjamete v prazne sanje. Ko si boste priznali resnico, vas bo le ta osvobodila. Na zelo naraven način boste postali kaj kmalu motivirani, a tokrat bo imela vaša motivacija realne temelje, realne poglede in realne rešitve.

Ste takšni, kakršni ste. Ne pretvarjajte se pred samim seboj. Če želite, se lahko pretvarjate pred drugimi, kot to tako ali tako počnete. Se ne strinjate? No vidite, pa sem vas ujel že pri prvi laži :-)

Ne pretvarjajte se pred samim seboj. Če do sedaj niste dosegli enega cilja in se trudite že dolgo dolgo časa, potem ga tudi sedaj ne boste. Vam je jasno? Ah, seveda ne, saj se bojite priznati si resnico, saj boste kaj kmalu ugotovili, da imate prevelike cilje v povezavi s tem, kaj ste pripravljeni za njih narediti. Seveda pa vera ostane, saj vas vera drži pokonci. No, če želite živeti tako, potem živite, a tako boste imeli celo življenje določene slabe občutke v sebi. Nenehno vas bo zasledovala temna senca.

Nič nimam proti veri. Potrebno pa je razumeti, da kot fizično telo živimo tudi na planetu Zemlja. Bog ali energija ”živita” v nesnovnem svetu. Na planetu Zemlja za naše snovno telo pa obstajajo snovni zakoni. Če se vozite po cesti po levem pasu, se bo avto iz nasprotne smeri zaletel v vas in vaša vera nima tukaj popolnoma nobene veze. Je tako? Vseeno boste umrli.

Sedaj razumete?

Že stoletja vam perejo možgane….

Že stoletja spite…

Že stoletja nimate pojma, kaj se dogaja…

 

Odločite se za resnico in resnično razmislite o vas in o vašem življenju. Resnica vas bo osvobodila!

 

Ne jemljite tega članka za samoumevnega. Garantiram vam, da se bo vaše življenje močno spremenilo, če boste sledili zgoraj opisanemu sistemu. V kolikor boste temu sledili in se v vašem življenju ne bo spremenilo nič, mi pišite in dal vam bom 100 EUR (seveda bom prej opravil kratek pogovor z vami, da bom ugotovil ali ste vse to res naredili).

Toliko verjamem v zgoraj napisano, da sem pripravljen nekomu dati 100 EUR, če tole zanj ne bo delovalo!

 

Avtor: Rudi Kirar, 18.8.2015

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.