web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Dec 23

Rudi Kirar: Prometna nesreča

Pozdravljeni,

v soboto okoli 10h zjutraj sem se peljal od mojega doma proti Novemu mestu, le nekaj metrov stran od doma, je voznika nasproti mene začelo močno zanašati. Jaz sem se vozilu umikal kolikor sem le mogel stran iz ceste a zgodilo se je ….. BUM!

Avtomobil je priletel direktno v voznikova vrata in jaz sem bil voznik. Z glavo sem udaril direktno v sence in v tistem trenutku me je objelo nekaj izredno nežnega in lepega. AIR BAG stranski in njegov prijatelj AIR BAG iz sedeža, ki je zavaroval še moja rebra. 

Prometna nesreča sprva ni bila videti tako huda, vendar pa je avto priletel direktno v moja vrata in v kolikor ne bi imel AIR BAG-ov, bi bile posledice lahko usodne. Saj veste, glava je pa le glava….in nenadoma sem se znašel v bolnici…

Ne bom vam razlagal vseh tehničnih podrobnosti. Z mano bo sčasoma vse v redu in to je skoraj vse kar je pomembno.

Kaj pa je še pomembno?

NAUK, KI SEM GA DOBIL. Saj veste, vsaka šola nekaj stane.

 

Ali veste, da je vse v glavi? No, super da veste. Zakaj pa potem ne razmišljate z njo…? Življenje je samo eno – izkoristite ga, ljubite ga.

 

1. Denar je super stvar. Dobro je imeti v življenju čim veliko denarja, saj si s tem lahko rešiš življenje. Če bi moj avtomobil imel 1 AIR BAG manj, bi bilo to zame lahko usodno.  Denar je super :)

2. Smrt je blizu. Dobro je imeti v mislih, da je smrt blizu. Tako smo bolj hvaležni za vsak trenutkek, ki ga v življenju imamo in tako lahko bolj uživamo v majhnih trenutkih.

3. Vsaka nesreča se vedno zgodi z razlogom. Vedno privlačimo okoliščine sami na podzavestni ravni, pa če si to priznamo ali pa če si tega ne priznamo. Zato je potrebno vedno razmisliti o okoliščinah v katerih se znajdemo in kaj so nas želele te okoliščine naučiti. V kolikor nauka ne dojamemo, se nam bodo podobne okoliščine (ali nesreče) ponavljale.

4. Pazi kaj si želiš! Jaz sem si želel, da bi v poslu napredoval hitreje neglede na ceno. Če pa sem želel hitrost, je moja podzavest ugotovila, da rabim delati bolj počasi in premišljeno. Sedaj po nesreči, se je moje telo upočasnilo. Torej sem dobil kar sem hotel. Pazi kaj si želiš! Morda bi moral svojo željo oblikovati na drugačen način: Želim si v poslu hitreje napredovati na način, da bom zdrav in varen.

5. 99% stvari v življenju se nam zdijo samoumevne. Kolikokrat dnevno ste hvaležni, da imate zdrave možgane? :) Hja, jaz se sedaj vsak dan zahvalim, ker vem kako je, ko jih imaš malce na OFF :) Ljudje smo v osnovi egoisti. Želimo si samo več in več. Le malokrat pa razmišljamo o stvareh, ki jih imamo. Noge, roke, bližnje, sončne vzhode…

6. Počasi se daleč pride! Tisti voznik je vozil hitro, kar se tudi meni velikokrat zgodi a tokrat sem za spremembo vozil počasi. Iz tega razloga se po spolzki cesti ni mogel pravočasno ustaviti. Počasi se daleč pride! To pa velja za vsa področja našega življenja. Mir v duši, mir v mislih nam pomaga bolj premisliti o vsaki stvari in sprejeti bolj pametne odločitve, ki nas hitreje vodijo do željenega rezultata.

7. 99% ljudem je vseeno za druge ljudi. Prijatelja spoznaš v nesreči. To je splošna psihologija, saj so naši možgani naravnani tako, da vedno najprej poskrbimo zase in za svoja občutja. Zato se niti umret ne splača. Hudo bo samo bližnjim, ostali pa imajo svoje skrbi. Morda bodo na pogreb prišli, čez nekaj dni pa bodo na dogodek pozabili. Kaj to pomeni? To pomeni, da živite življenje tako kot vam paše. Ne razmišljajte kakšne so družbene norme. Jebite druge v glavo če vas to zabava :) Ne razmišljajte ali bo drugim všeč to kar počente. Življenje je kratko! Izkoristite ga! 

Ali si vzamete čas za sončni zahod? Če si ga ne, potem jaz ne vem v čem je smisel življenja…. delati in crkniti?

 

 

Kaj je bila moja odločitev po nesreči?

 

Živel bom bolj svobodno življenje. Živel bom za svobodo. Vse kar bom v življenju počel, bom počel za svobodo. Kaj je svoboda? Svoboda pomeni, da delaš kar si želiš, s komer si želiš, kakor si želiš, kolikor si želiš, zato ker si TI to želiš.

Ameriški podjetniki delajo za svobodo. Slovenski podjetniki pa delajo trdo in nenehno imajo črn oblak odgovornosti nad seboj. To pa seveda ni kvalitetno življenje. Vse preveč se v življenju sekiramo za stvari, ki so se nam zgodile ali pa za stvari na katere sploh nimamo vpliva ali pa nas je enostavno strah prihodnosti. To ni svoboda. To je ujetništvo.

Kje pa vas čevelj žuli?

Definitivno vam priporočam, da sprejmete kakšno odločitev s katero odlašate že dolgo časa, saj boste v nasprotnem primeru morda dobili močan udarec v glavo :) 

Ali ste že kaj praznično razpoloženi?

Ja, še malo… še malo…ufffff….

Po pravici povedano se praznikov zelo veselim. Še najbolj pa se veselim, da se leto 2014 zaključuje. To leto je bilo hudičevo leto :) Vložiti sem moral ogromno napora. No, ampak na koncu se je ultra splačalo. Lahko bi rekel, da sem na koncu dosegel vse svoje cilje in sanje, ki sem jih imel za to leto. Iz področja kariere, financ, osebne rasti, izobraževanja, duhovnosti, potovanj, prostega časa, partnerskih odnosov in predvsem živim bolj svobodno življenje. V bistvu je zaključek leta 2014 še najboljši zaključek EVER.

Torej bi lahko rekel, da sem nekakšen mojster manifestiranja srečnega življenja?

Morda… skratka… zadovoljen sem trenutno z življenjem katerega živim, zato pa tudi mislim, da sem oseba, katera lahko na tem blogu pametuje (včasih tudi na bolj strog način). Jebiga…pač sem naredil precej več kot 99% ostalih ljudi in zato je smiselno da to izvedo tudi drugi, ki si uspeha prav tako želijo. Včasih sem uspeh skrival. Sedaj je smiselno da o njem govorim, saj na tak način morda komu vlijem motivacijo, da je možno zaživeti boljše življenje. Če želite živeti boljše življenje tudi vi, potem si podarite mojo knjigo NEVROLOGIČNA MOTIVACIJA. Včasih mora človek tudi sam sebe malo pohvaliti. To je pa spet napaka Slovencev, da ne znamo povedati v čem smo dobri in zato na podzavestni ravni naredimo manj. KAJTI ČE V SVOJO PODZAVEST NE DAJATE NOBENIH POHVAL, BO VAŠA PODZAVEST SLABO DELALA.

 

Seveda pa še zdaleč nisem dosegel ciljev za 2015. To pa pride na vrsto čez natančno 8 magičnih dni :) Že odštevamo… :)

 

Avtor: Rudi Kirar, 23.12.2014 

P.S. Včasih rabiš močan udarec v glavo, da se zaveš, da ti gre v življenju v bistvu zelo dobro in da imaš ogromno uspehov in stvari za katere si lahko hvaležen vsak sleherni dan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja