web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jan 24

RUDI KIRAR: Prevare sveta

Včasih mi je težko gledati ta svet, ljudi … in vse te PREVARE, katere se dogajajo …

Prepričan sem v nekaj bistvenih prevar tega sveta, v katere so nas prepričali zaradi lastne koristi in nam pustili splošno nezadovoljstvo v ljudeh.

“Prevare sveta>> Vsi smo si enaki.” RUDI KIRAR

No, o tem sem že pisal in o tem velikokrat razmišljam. Prepričan sem, da to vkoreninjeno prepričanje ohromi ljudi, da ne razmišljajo o lastnih unikatnih sposobnostih in talentih, ker so prepričani, da so vsem enaki. Nekaj je tisto, kar deluje v našem zavestnem delu. Drugo pa je naša podzavest, ki razumsko ne ve, da se enakost morda navezuje na pravno zakonodajo. Podzavest sprejme dobesedno dejstvo, da smo si enaki …

Dajte no, nismo si enaki, smo popolnoma unikatne in neponovljive osebnosti, le eni in edini.!

“Prevare sveta>> Življenje je trpljenje.” RUDI KIRAR

Ker so ljudje trdno prepričani, da je življenje trpljenje, ga tako tudi doživljajo in ne iščejo rešitev, ki bi jih odvrnila od morebiti dejanskega trpljenja. Ker so ljudje prepričani, da je življenje trpljenje, so se sprijaznili z nesrečno usodo in nimajo volje storiti korak v smer svojih sanj.

Življenje NI trpljenje. Življenje je čudež in je lahko čudovito, če si takega ustvarimo. In Življenje nam ponuja ogromno čudovitih lepot, čustev, nežnosti, veselja, uspehov in vsega ostalega lepega.

“Prevare sveta>> Svet vodi tehnologija.” RUDI KIRAR

Ljudje mislijo, da svet vodi tehnologija (računalniki, iPhoni, stroji …). Ni res. Svet vodi PSIHOLOGIJA. Ljudje so polni informacij, zasičeni z izdelki, tehnologijo, predmeti … in s tem jim preusmeriji pozornost od tistega, kar je pa res glavno vodilo sveta – PSIHOLOGIJA. Svet nas vodi s psihologijo. Ko kupujemo, ne kupujemo zaradi predmetov samih, ampak zato, ker so na nas psihološko vplivali tako, da so v nas vzbudili željo po tem izdelku. Vse reklame, filme, oddaje, govore … sestavljajo psihologi in hipnotizerji, ki vedo, kako vplivati na ljudi, da bodo naredili to, kar ‘oni’ želijo. In to naredijo tako spretno, da so ljudje dejansko prepričani, da so se sami odločili tako. Ampak se niso. Psihološko vplivajo na ljudi, da delujejo, kakor delujejo in razmišljajo, kakor razmišljajo. Več o moči psihologije morda kdaj drugič.

“Prevare sveta>> Smo svobodni.” RUDI KIRAR

O tej tematiki ne bi rad veliko govoril. Zavedajte se le tega, da nismo res tako svobodni, kakorr nam govorijo, da smo. Navidezno smo, a v resnici je naša svoboda omejena na okvirje, ki so jih ‘z vrha’ določili. Spretno so nam dali občutek svobode, a imajo nas ‘na očeh’ bolj kot kadarkoli v zgodovini …

“Prevare sveta>> Mediji govorijo resnico in jo podajajo med ljudi.” RUDI KIRAR

Pred kratkim sem zasledil reklamo, kjer novinar govori, da je njegovo delo pomagati ljudem, da spoznajo resnice, ki se dogajajo okoli njih. Hm, če bi to držalo in če bi bilo tako logično, da mediji objavljajo resnico, potem tega ne bi rabili posebej izpostavljati, se vam ne zdi? Mediji so vodeni s strani politike, to je že vsem javno znano. In mediji so odlično orodje vplivanja na ljudi. Naredite kakšen test, sami se pozanimajte za določenimi informacijami (brez posrednikov), ki jih mediji podajo in se boste sami prepričali v resničnost tukaj napisanih besed.

Nadaljevanje prispevka PREVARE SVETA, vam objavim kasneje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.