web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Feb 08

Rudi Kirar: Naključja

Spoštovani,

ali se vam včasih v življenju zgodi kaj nenavadnega?

Ali ste pozorni na naključja, katera se vam dogajajo?

Ali ste pozorni o kom pogosto razmišljate?

Ali dobite včasih kakšno idejo, katero čutite z vsem svojim srcem?

Ali se vam včasih zgodi kaj zares grozljivega?

 

Vse to se namreč dogaja z razlogom in to je velika skrivnost življenja. Ljudje pa smo slepi in gluhi za večino namigov, katere nam življenje dobesedno servira.

Včasih nam da življenje zeleno luč, mi pa gledamo v tla in razmišljamo o tem kako je življenje kruto. Naučite se videti vaše življenjske dogodke z drugačnimi očmi.

Naključja so zanimiva reč. Trenutno berem knjigo Vodnik po Celentinski prerokbi, ki govori o razumevanju naključij, katera se nam zgodijo. To je v bistvu najboljša knjiga, kar sem jo bral v zadnjih nekaj letih.

Ali imate v življenju kakšen cilj, katerega se trudite doseči in vam kar nekako ne uspe?

Vprašanje je, zakaj?

Ali morda še niste našli prave poti?

Ali pa ste pravo pot že našli oz. vam je vesolje prineslo rešitev na pladnju ampak je vi niste sposobni videti? 

 

V knjigi je nekaj izredno zanimivih naukov in ko sem jih prebral, mi je zastal dih:

– Zavedajte se, da ima vaše življenje namen in da se vse dogaja z razlogom. 

– Začnite iskati pomeni v vsakem življenjskem dogodku.

– Prepoznajte nemirno energijo kot znak potrebne spremembe in globljega zavedanja. Prisluhnite tudi telesu.

– Vedite, da se bo vse, čemur posvečante pozornost, razširilo in razvilo.

– Bodite pozorni, ko začutite željo, da bi se pogovorili s človekom, ki bi vam lahko pomagal rešiti trenutne težave. Kam usmerjate pozornost?

– Zaupajte procesu. Ne živite po vsiljenem nizu ciljev, pustite se voditi!!!!  Vedite, da že izpolnjujete vašo življenjsko usodo tako ali drugače. Pustite se voditi nizom dogodkov in opazujte. 

– Pišite dnevnik, v katerega zapisujete naključne dogodke. Pisanje vam bo pomagalo razjasniti vaše misli in ugotovili boste kaj se pravzaprav dogaja v vašem življenju. Tako boste imeli sposobnost razumevanja naključij, katera se vam dogajajo in boste ta naključja izkoristili za vaš nadaljni uspeh. 

 

Ali ste v preteklem tednu spoznali kakšno novo osebo? Raszmislite, zakaj. Morda je bil vzrok ta, da bi vas ta oseba nekaj novega naučila, morda je bil vzrok ta, da boste s to osebo nekako sodelovali. Morda pa je bil to znak, da ste zgolj na napačni poti. V vsakem vašem življenjskem dogodku pričnite iskati razloge in jih poizkušajte razumeti. Vse kar se vam v življenju dogaja, se vam dogaja zato, da bi se vi nekaj iz tega naučii. Vprašanje je: Ali boste o vsakem vašem življenjskem dogodku tudi malo poraznislili in poizkušali najti kak namig?

Morda se želite pričeti ukvarjati z novim poslom in nikakor ne najdete pravega človeka. Kaj pa če vam je prejšnji teden prijatelj pričel govoriti o svojem poslu? Na prvi pogled se morda zdi, da vaš posel in njegov posel nimata nobene povezave AMPAK če resnično poizkušate iz vsake situacije dobiti ven nauk, potem boste vaše cilje dosegali skorajda s svetlobno hitrostjo. Vse se zgodi z razlogom. Vsak pogovor. Vsak stavek. Vsaka beseda. 

V to močno verjamem! Ker ponavadi dosegamo svoje cilje takrat, kadar smo povezani s svojo energijo in se prepustimo dogodkom, kateri se nam ob tej poti zgodijo. Takrat, ko se prepustimo življenju…Močno verjamem, da sami vplivamo na naše življenje z našimi mislimi. Mi se odločimo za to, kaj so naši cilji. AMPAK POZOR! NE MOREMO PA SE ODLOČITI KAKO BOMO TE CILJE TUDI DOSEGLI. Kajti na prejemanje darov nimamo vpliva. Življenje je skrivnostna reč.

Morda si nekdo želi novo službo. Morda ima strategijo, da jo bo dobil na zavodu za zaposlovanje in zato je usmerjen samo na zavod  za zaposlovanje. Pri tem pa mu vesolje nameni popolnoma drugačno poslovno priložnost, a je ne uspe prepoznati.

Ali se zavedate, da so priložnosti vsepovsod? 

Ali se zavedate, da so dobri ljudje vsepovsod? 

Ali se zavedate, da denar leži vsepovsod? 

 

Vprašanje pa je ali znate priložnost tudi izkoristiti. Vsaka oseba pride v vaše življenje, pa tudi če samo za kratek čas, z razlogom. Ne osredotočajte se na to ali je ta oseba dobra ali slaba. Osredotočajte se raje na to, da bi ugotovili kaj vas bi ta oseba lahko naučila, kaj vam ta oseba dejansko sporoča.

Morda vam nekdo močno greni življenje. To je realnost. Ampak vaša naloga pa je, da pogledate IZNAD TE REALNOSTI. Vaša naloga je, da postanete predvsem dober opazovalec in niz življenjskih dogodkov obrnete sebi v prid tako kot vam veleva vaše srce.

Če vam nekdo greni vaše življenje..ali je možno, da vas ta oseba uči, da se morate naučiti postaviti sami zase in se bolj spoštovati? Morda, vidite. Tukaj ni pravega ali napačnega odgovora. Jaz vam serviram tukaj samo primer.

Naučite se brati in poslušati med vrsticami. Vedno, ko ste ujeti v določeno prijetno ali neprijetno situacijo, se vprašajte naslednje:

– Kaj se pravzaprav dogaja v tem trenutku?

– Kaj se trenutno v bistvu učim? 

 

To je najboljša tehnika, kar sem jo kdaj slišal. Opazujte vaše življenje, kajti vaše življenje vam ne meče samo polena pod noge. Vaše življenje vam nenehno meče priložnosti pred vaše oči za dosego vaših ciljev in vaša naloga je, da te darove opazite.

Močno verjamem, da je za vsakega človeka napisan popoln božji plan ali pa da ima vsak človek napisano nekakšno usodo. Zato se mu dogajajo takšne ali drugačne situacije. Življenja ne moremo prisiliti, da se spremeni. Vaših preteklih dogodkov in sedanjih dogodkov ne morete spremeniti. V bistvu nimate na tem svetu vpliva skorajda na nič RAZEN na vaše misli, na vaše občutke in na vaš fokus. Majhni trenutki pišejo našo usodo. 

Vprašanje pa je ali znate v majhnih trenutkih prepoznati priložnosti za vaša hrepenenja.

Albert Einstein je povedal približno tako: Bog ostaja anonimen tako, da nam servira z naključji.

Ljudje ponavadi radi čakamo na veliki finale. Ponavadi čakamo na tisti veliki bum, na tisti veliki cilj. Pozabimo pa, da je uspeh sestavljen iz mikro-delcev. Vsak dan, vsak telefonski klic, vsak pogovor, vsak sprehod, vsaka ideja, vsak konflikt nas želi nekaj naučiti in pripeljati bližje našemu cilju.

V vašem življenju se dogaja veliko, ampak verjetno 99% stvari niti ne opazite.

Ali se zavedate, da ste tudi na ta članek naleteli z določenim namenom?

Ali veste, da vam ta članek lahko spremeni življenje v kolikor boste uspeli prepoznati nauk?

Hmmm….

Odločitev je v vaših rokah.

 

Avtor: Rudi Kirar, 8.9.2015

 

P.S. Ure se že odštevajo. Še malo pa bom odletel tja daleč čez lužo. Vznemirjenost narašča. Tudi ta članek sem napisal popolnoma po naključju in tudi potovanje se je zgodilo po spletu naključij. 99% možnosti je bilo, da bo to potovanje odpovedano. Še dobro, da sem prepoznal skrivnostni namig za rast v dani situaciji in sedaj je pričakovanje potovanja še slabše. Upam, da bom sklenil dober posel v tujini. Uživajte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.