web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Apr 24

Rudi Kirar: Kreativna vizualizacija

Pozdravljeni,

tole bo pa en izredno pomemben članek, kajti vse preveč pozabljamo, da smo ljudje bolj energijska bitja, kot pa fizična bitja. Vse okoli nas je energija. Mi smo energija. S svojimi mislimi in občutji ustvarjamo svojo resničnost. Mi smo kreatorji našega življenja. Naše misli, postanejo naša resničnost. Naši občutki postanejo naša resničnost.

Če se počutite, kot da ste uspešni, boste to tudi postali. Seveda boste morali delati za uspeh a še vedno, se je potrebno najprej uskladiti z energijo uspeha. Vibrirati na pravi frekvenci je izrednega pomena.

Kako se uglasiti z frekvenco uspeha?

 

KREATIVNA VIZUALIZACIJA je tukaj osnovna tehnika, katero enostavno morate uporabljati. Vizualizirajte svoje cilje. V kolikor ne veste, kaj je kreativna vizualizacija, potem si lahko več preberete TUKAJ. Moja enostavna definicija pa se glasi: Kreativna vizualizacija je metoda pri kateri si predstavljamo in občutimo samega sebe, kot da smo svoj cilj že dosegli. To storimo v alfa stanju tako, da uporabimo svojo domišljijo in si v glavi skreiramo in vrtimo nekakšen firm svojega uspeha. Občutki pri vizualizaciji so najbolj pomembni, saj občutki dajejo motivacijo naši podzavesti.

Ljudje, ki vizualizirajo svoje cilje, premalokrat to tehniko uporabljajo na pravi način, zato vam dajem nekaj napotkov:

1. Vizualizacija mora biti zabavna tehnika. Ob vizualiziranju vaših ciljev se sprostite in zabavajte. Če boste vizualizacijo jemali resno, potem vaši občutki ne bodo v skladu z želenim in tako to ne bo delovalo. Pomnite: Vaši občutki so bolj pomembni kot vaše misli ali vaše predstavte.

2. Odločite se kaj natančno si želite. Da vem, to velikokrat to ponavljam a vse prevečkrat ljudje pozabljamo na to, kaj natančno si želimo in vse preveč razmišljamo o težavah, ki jih imamo.

3. Najbolje bo, da se vležete, zaprete oči in se popolnoma sprostite tako, da naredite približno 10 vdihov in izdihov in tako preidete v alfa stanje.

4. V kolikor ne boste v alfa stanju, vaša podzavest ne bo sprejela vaših želja!

5. Ko vizualizirate svoje cilje, si jih morate najprej predstavljati in potem tudi občutiti. Brez jasnih občutkov, vizualizacija ne bo obrodila sadov. Zato se osredotočajte na to, da so vaši občutki čim bolj intenzivni.

6. Predstavljate si vaše dosežene cilje iz dveh perspektiv: 1. Predstavljajte si sebe v prvi osebi (vi ste v svojem telesu in opazujete okolico) 2. Predstavljte si sebe iz vidika drugega opazovalca (vi ste v okolici in opazujete svoje telo)

7. Med vizualizacijo nekaj časa govorite kar bi sicer govorili, v kolikor bi cilj dosegli (v kolikor si predstavljate sebe na govorniškem odru, potem govorite stavke, katere bi tudi sicer govorili)

8. Med vizualizacijo se nekaj časa premikajte, kot bi se premikali, če bi cilj dosegli (npr. premikajte roke, kot bi jih premikali sicer)

9. Preden končate z vizualizacijo, vidite sebe kot da ste idealna oseba za dosego zastavljenih ciljev. (npr. vidite sebe kako zdravo jeste, kako hodite v fitnes, kako marljivo delate…)

10. Ponavljajte, ponavljajte ponavljajte 2 KRAT DNEVNO po vsaj 10 minut. Sicer ne pričakujte nekih blaznih rezultatov.

 

Vizualizacija vam bo močno pomagala na poti do vašega uspeha. A ne smete pozabiti tudi na vsakodnevno akcijo. Ne pozabite na samodisciplino, na motivacijo, na odprtost….Kreativna vizualizacija deluje – preizkusite in morda se bo vaše življenje kmalu spremenilo močno na bolje.

 

Če želite podrobnejši opis, si oglejte naslednji video:

 

V kolikor vam to ni dovolj, si poglejte film THE SECRET. Nekateri pravijo, da ta film ni dober in da ne izda pravega sporočila, a so v zmoti. Zakon privlačnosti deluje in vizualizacija je lepo orodje. Vendar pa ljudje pozabljajo, da bodo še vedno morali delovati. Čeprav je logično, pozabljajo na logiko. Pozabljajo na to, da če si želijo shujšati, se enostavno morajo držati diete, čeprav jih mika, da bi dieto opustili. Zao si preberite še prejšnji članek, ki govori o samodisciplini in v kombinaciji samodiscipline ter kreativne vizualizacije, vam obljubljan, da se vam bodo čudeži dogajali.

 

Avtor: Rudi Kirar, 24.5.2015

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.