web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jan 15

Rudi Kirar: Kako postati bogat v srcu in v denarnici?

Spoštovani bralci, kako ste?

Se imate super?

V koliko vaš odgovor ni jasen DA, potem morate nekaj spremeniti :)

Mimogrede…življenje včasih ni enostavno, zato se naša turneja POZDRAVI DEPRESIJO uspešno nadaljuje. Prejšnji teden sem imel oddajo na RADIO SLOVENIJA 1, poslušaj s klikom na http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/18048 V naslednjem tednu pa bodo mojo zgodbo predstavili tudi v reviji JANA in v reviji LEA. Predlagam vam, da si preberete članek, saj bom v tem članku razkril kar nekaj skrivnosti do uspeha…

Gremo dalje…

Življenje včasih ni lahko. Včasih mislimo, da nam bo uspelo, pa nam potem ne uspe. Včasih mislimo, da smo uspeh že dosegli in potem vse skupaj pade v vodo. Včasih se v naših življenjih dogajajo čudne stvari. Da, čudna so pota gospodova.

Morda se vam zdi, da je vaše življenje sestavljeno iz drobnih delcev uspeha in z ogromnimi delci neuspeha. Verjetno imate prav. Jaz mislim, da smo vsi na istem. Odvisno je samo kakšen pogled imate na stvari.

Vem pa nekaj! Če niste bogati v srcu, potem ne boste nikoli trajno bogati v denarnici. Vem še nekaj! Če niste danes bogati v denarnici, potem še  niste bogati v srcu. Veilkokrat slišim ljudi govoriti, da so bogati ljudje nesrečni. To je lahko sicer res, ampak takemu človeku ne moremo reči, da je bogat – vsaj za moje standarde.

Zdrav moški, njegov Ferarri, zelena narava in živali. Vi vidite samo to, da nimate Ferarrija. On pa je hvaležen za vse kar v življenju ima in zato privlači še več.

Ali ste srečni?

Vem, da univerzalnega odgovora na to vprašanje ne obstaja. Ljudje skozi celo življenje iščemo srečo. To je naša naravna potreba. Želimo si več in več. Vsi smo si tukaj izredno podobni. Kar priznajte si…

Če v tem trenutku niste zadovoljni, potem ustvarjate revščino v vašem življenju. Poglejte: Tudi če imate trenutno težko situacijo ali kakšen velik problem, se lahko odločite, da spremenite vaše gledišče. Namreč lahko se odločite, da boste bili hvaležni za stvari, ki pa jih imate. Lahko se odločite, da boste bili hvaležni za stvari, ki ste jih morda v preteklosti imeli.

Vem, da mnoge knjige govorijo o tem, da je potrebno biti hvaležen za stvari, ki jih imaš…vem, da nisem povedal nič novega… Ampak, zakaj pa potem tega ne upoštevate?

Zakaj niste hvaležni s tem kar v tem trenutku imate?

Ali veste, da bi se tako bolje počutili?

In ne samo to…ali veste, da bi tako dobili še več? Ker ne bi bili več v čustvenem krču, bi bili bolj produktivni in bi tako naredili in dosegli večje uspehe.

Bogati ljudje imajo 2 glavni značilnosti:

Usmerjeni so v DAJANJE. Usmerjeni so v ustvarjanje novih delovnih mest. Usmerjeni so v kreiranje novih produktov. Usmerjeni so torej k DAJANJU. Za svoje delo ne pričakujejo nagrade takoj. Za svoje delo pričakujejo nagrado, ko je delo uspešno zaključeno. Reveži pa si želijo TAKOJ dobiti čim večjo urno postavko in dobiti varno zaposlitev. Problem pa je ta, da varnih zaposlitev ni več.

Bogati ljudje so usmerjeni v HVALEŽNOST. Ali veste zakaj določeni milijonarji zbirajo starine? Zato, ker se zavedajo koliko so vredne. Zato ker so pripravljeni plačati mastne denarje človeku, ki te starine zbira. Zato, ker cenijo trud in so hvaležni. Zato, ker vidijo v teh starinah nekaj več, kot vidi povprečen človek. Te starine lahko gledajo ure in ure in se jih ne naveličajo. Bogati ljudje so hvaležni za priložnosti, ki jih imajo. Bogati ljudje ne razmišljajo o tem, česa nimajo. Morda se vam zdi ta nasvet popolnoma logičen, ampak dejansko je ta nasvet znanstveno dokazan. V kolikor posvečaš pozornost stvarem, katere imaš in za katere si lahko HVALEŽEN, boš v življenje privlačil več obilja.

Ali ste vedeli: Povprečna Slovenska družina se na dopustu na morju vsaj dvakrat močno skrega. Zakaj bi si torej želeli iti na rajske plaže? Skregate se lahko tudi v Portorožu.

 

Ali nimate dovolj denarja? Ali znate uživati na morju? Ali znate uživati v navadni pizzi z gobicami? No, ko se boste naučili uživati v teh stvareh, boste imeli več možnosti za napredovanje v življenju…

 

Ali nimate dovolj denarja? Dajte denar drugim ali pa naredite dobro delo drugim ljudem brezplačno – tudi to je denar. Morda vam ti ljudje ne bodo plačali, vendar v kolikor ste v življenju usmerjeni v dajanje, vas bo nekoč nekdo opazil in vam ponudil neverjetno priložnost.

Ali niste ravno zadovoljni s svojim življenjem? Bodite hvaležni za stvari, ki jih imate in si jih ogledujte tako, kot si bogataš ure in ure ogleduje svoje starine. V eni reviji sem prebral, da se je enemu milijonarju pokvarila mikrovalovna pečica. In pazite! Poklical je serviserja. Ni kupil nove pečice. Zakaaaaj? Zato, ker ceni svoje stvari. Zato, ker mu je pečica všeč in ta pečica zanj ni samoumevna. Ne gre se zato, da je skopuški. Gre se samo zato, da vidi ta svet drugače, kot ga vidijo povprečni ljudje.

 

Ali imate majhno hišo ali staro hišo? Bodite hvaležni, da jo imate.

Ali je vaš avto star? Bodite hvaležni, da ga imate.

Ali so vaši domači tečni in težavni? Bodite hvaležni, da jih imate.

Ali ste prehlajeni? Bodite hvaležni, da ste sicer zdravi.

Ali niste zdravi? Bodite hvaležni, da ste vsaj živi.

Ali vaša postelja škriplje? hmmm…Bodite hvaležni, da škriplje :)

 

 

Torej, kako postati bogat v denarnici in v srcu?

Pričnite z HVALEŽNOSTJO in z DAJANJEM. Potem pa se čudite rezultatom.

Danes dopoldne me je poklical uspešen podjetnik in mi rekel: Rudi, zdravo. Poklical sem te in me samo zanima kako si kaj? Odgovoril sem mu: Super sem. Povej, zakaj si me klical? Odgovoril mi je: Samo zanimalo me je če si v redu in kako se počutiš. Sedaj pa letim na sestanek, lepo se imej.

Ajooooooj :)

Res mi je polepšal dan. Počutim se, kot da bi mi dal 100 EUR. Dejansko mi jih je s tem klicem dal. Kaj mislite da bom storil, ko se bova naslednjič videla?

1. Zagotovo mu bom plačal kosilo.

2. Zagotovo mu bom bil pripravljen pomagati pri vodenju njegovega podjetja in to popolnoma BREZPLAČNO.

3. Zagotovo bom njegov posel priporočal naprej drugim ljudem.

 

Ta pogovor je trajal 1 minuto. Koliko prihodka mislite, da si je ta podjetnik ustvaril v tej minuti? Po mojem mišljenju za nekaj 100 EUR, katere pa seveda še ni dobil izplačane na njegov račun AMPAK s takšnim odnosom, ki je usmerjen v dajanje, sem prepričan, da bo zanj dobičkonosen in to najprej V SRCU in potem tudi v DENARNICI.

 

Tudi moj nevrologični BLOG je usmerjen k dajanju. Ko sem napisal prvih nekaj člankov, se za moje zgodbe ni nihče zmenil. Sedaj pa dobivam takšne in drugačne ponudbe iz vseh strani. Mnogim ljudem se dopadejo moja sporočila. Usmerjen sem k dajanju. Pa če vam po pravici povem. Tudi če ne bi zaslužil niti evra, bi se počutil bogatega, saj počnem nekaj, v čemer uživam in moje srce je zato bolj polno.

In kaj ni to pravo bogastvo?

Če pa imaš potem še denar, da si privoščiš eno dobro večerjo z ljudmi s katerim se dobro ujameš, pa je življenje že skoraj popolno.

SKORAJ, KAJNE? :)

Da, skoraj. Zato ker ljudje kar nismo in nismo zadovoljni.

Razmislite…

Si želite postati bogati v srcu in v denarnici?

Včeraj me je znanec prosil, če imam kakšno delo za njegovo punco, ki je brezposelna in bi si res želela delati. Karkoli…ker nikakor ne more dobiti službe. Dela za njo sicer nisem imel, ampak sem si možno želel pomagati njegovi punci zaslužiti vsaj nekaj denarja. Zato sem našel eno priložnostno delo v našem podjetju, kjer bi tej punci za začetek plačal 4 EUR na uro. To je popolnoma lepa urna postavka. Danes zjutraj pa mi je ta punca napisala email, kjer je zahtevala 15 EUR na uro. Odgovoril semi ji: Haha, nisem zainteresiran. Sedaj mi je jasno zakaj ta punca ne more dobiti službe. Njena podzavest je naravnana narobe. Pa tudi če bi ji to povedal, me verjetno ne bi razumela. Škoda. S takšnim načinom še dolgo ne bo dobila službe, saj delodajalci to energijo kar nekako zavohajo in tako se na razgovoru za službo odločijo za drugega kandidata. Verjetno sta moj znanec in njegova punca sedaj jezna name in mislita, da sem ošaben ali pa še bolj verjameta, da je težko dobiti službo. Škoda…kriva je miselnost…

Kje imate pa vi omejujoča prepričanja?

Si želite postati bogati v srcu in v denarnici?

Spremenite nekaj v sebi SEDAJ.

 

Avtor: Rudi Kirar, 15.1.2015

 

P.S. Najlepše se mi je vrniti nazaj v Slovenijo, ker je res lepa dežela. Zdržim pa ne dolgo. Tako da se že pripravljam na moj novi polet z avionom tja daleč, daleč čez lužo, kjer bom zoper raziskoval in našel kaj novega, kar lahko vnesem na slovensko tržišče… vabljeni k branju…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja