web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Avg 31

Rudi Kirar: Kako doseči cilj hitreje

Imate kak cilj, ki ga skušate že dolgo časa doseči in vam ne uspe?

Imam hitro rešitev za vas.

Če si nekaj želite in tega ne dobite, potem to pomeni samo to, da ne delate pravih stvari.

Če si želite doseči svoj cilj, potem morate delati čim več pravih stvari, ki vas bodo vodile v to smer in predvsem čim manj stvari, ki vas NE vodijo v to smer. Zveni enostavno?

Morda res, vendar si ponavadi ljudje kompliciramo svoje življenje in velikokrat počnemo stvari, ki nas vodijo stran od naših želja. Če ste res iskreni sami s seboj, boste ugotovili, da tudi vi goljufate samega sebe.

Verjamete v meglo…

Bodite iskreni do samega sebe.

Tudi jaz sem danes dosegel enega izmed svojih ciljev. Za dosego tega cilja sem potreboval več mesecev. Ker pa imam zabeleženo kaj vse sem počel, da bi ga dosegel, sem ugotovil, da sem preizkusil mnogo različnih pristopov. Kmalu sem opazil, da ti pristopi niso učinkoviti, a sem vseeno vztrajal pri njih in upal, ”veroval”, da se vsaj malo premikam v svojo želeno smer. Morda sem se resnično premaknil v želeno smer za 5%, a bistvenega napredka nisem naredil. Ta cilj bi lahko dosegel že prej, če bi si odkrito priznal, da moje taktike ali strategije ne delujejo dovolj dobro. Ker pa sem preveč veroval v dosego cilja, sem se premikal počasneje.

Ko pa sem si priznal, da sem v tem ”brezupen primer”, sem padel na realna tla. O iskrenosti do samega sebe sem pisal v enem izmed prejšnjih člankov, a bom nauk še enkrat ponovil: Resnica vas bo osvobodila. Ko si boste priznali, kaj je pravzaprav problem in kje se pravzaprav vi trenutno nahajate, boste govorili samemu sebi resnico in ta resnica vas bo osvobodila.

Ko sem si priznal, da sem na popolnoma napačni poti in ko sem si priznal, da cilja NE bom dosegel, sem padel na realna tla. Počutil sem se slabo. Moji možgani pa so začeli tuhtati o novih rešitvah, saj si naši možgani ne želijo biti v stanju nevednosti. V tem je vsa čarovnija…

Zato so v nekaj dneh skreirali to čudovito rešitev, ki mi je danes prinesla več uspeha, kot prej v nekaj mesecih trdega dela. Če želite uspeti v življenju, ni dovolj, da samo trdo delate – kajti delati morate tudi prave stvari, sicer nima smisla delati.

Če delate in delate napačne stvari, nima smisla, kajne? :)

Svet je zelo enostaven, pravi svetovno znan mistik Sadhguru, po katerem sem povzel to metodologijo. Bližnjica do tega pa je zopet resnica. Bolj, kot boste iskreni do samega sebe, hitreje boste opažali, kje ste v vašem življenju na pravi poti in kje na napačni poti.

Sedaj pregledujem svoj plan, ki sem ga imel. Ta plan v večini primerov ni deloval, a sem še vedno verjel, da bo naslednjič boljše. Ta naslednjič pa ni nikoli prišel. Želim vam povedati, da ne zgubljajte časa s plani, ki ne delujejo. Ne verjemite preveč vase in v svoje plane. Ne bodite vernik v tem pomenu besede. Bodite popolnoma iskreni do sebe in tako boste verjetno ugotovili, da ste na napačni poti. Tako boste vsaj pričeli gledati na svet malce drugače. Tako boste hitreje kovali nove rešitve.

Ena rešitev vam lahko spremeni življenje za vedno!

Najdite jo!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.