web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Okt 04

Rudi Kirar: Intenziv Gnoze

V tem članku vam bom izdal svojo najboljšo duhovno izkušnjo v letu 2014….

Moje potepanje po Amsterdamu se je zaključilo in bilo je res čudovito. Sedaj sem zopet v rodni Sloveniji, kjer se pripravljam na novi vzlet. Celo tako sem bil navdušen, da bom že v tem tednu organiziral naslednje potovanje verjetno že v Novembru. Kajti toliko energije, znanja, poznanstev, fokusa kot mi da potovanje, mi ne more dati nič drugega. To vem že dolgo in odkar to vem, sem si izmislil en rek: SAMO NA AVION ME DAJTE :)

Danes sem preživel izredno zanimiv dan z duhovnim učiteljem in hipnoterapevtom t.j. Gregor Gregorec, ki mi je odprl vrata v novi svet. Ne morem drugače povedati. Skupaj sva preživela nekaj ur in lahko rečem, da mi je spremenil življenje in dojemanje življenja samega.

Ponavadi sem zelo skeptičen to nekakšnih kvazi učiteljev, ki v bistvu nimajo pojma. Takšnih je v Sloveniji po mojem mišljenju nad 90%. Zato sem bil sprva izredno skeptičen. Ko pa sva pričela skupaj delati, sem kaj hitro opazil njegovo profesionalnost, njegovo zavest in tudi rezultate.

Kako velik je tvoj problem, če ga pogledaš iz vesolja? Da, zelo majhen problem imaš., če ga pogledaš iz daljave. Zato je resnica o tvojem življenju zelo relativna.

Kaj vse skupaj sploh pomeni? Intenziv Gnoze te popelje v lastno globino, kjer odkriješ svojo pravo naravo. Nikoli nisi ločen od nje, a vendarle se večini izmika in jo iščemo zunaj sebe. V današnjem sodobnem času je Intenziv Gnoze najhitrejši način spoznanja Direktne Izkušnje Resnice o sebi. Edini namen Intenziva Gnoze je neposredna- direktna izkušnja Resnice.  Včasih posamezniki za njega uporabljajo izraz “razsvetljenje”. Ta beseda ima ponavadi prizvok, ki ustvarja napačne asociacije in upanja o doživljanju nečesa kar bi lahko bila “kozmična zavest” ali neko nadčutno ali drugo “nadnaravno” stanje. Direktna izkušnja resnice pa je najbolj naravno stanje za človeka.

Po domače povedano: Ne gre se za čaranje ali nekakšno kvazi bioenergijo. Gre se za to, da sem umiril svoje misli in v nekakšnem bolj sproščenem stanju sem začutil svoje potenciale. Te potenciale pa v takšnem sproščenem stanju lažje izrazim. Še bolj po domače: V torek imam zelo pomemben sestanek. V takšnem ”sproščenem” stanju  višjega zavedanja sebe bom ta sestanek opravil precej precej bolj uspešno. To višje stanje zavesti lahko uporabim na vseh področjih življenja. 

Jaz sicer nisem strokovnjak Intenziv Gnoze zato bom to izkušnjo opisal s svojimi lastnimi besedami, kar bo razumljivo tudi vam. Bistvo pri spoznavanju resnice o sebi je, da ugotovimo, kdo sploh smo. Ali sem jaz Rudi Kirar? Ali sem jaz podjetnik? Ali sem jaz avtor knjige? Ali sem jaz prijatelj? Ali sem jaz partner? Vse to so nalepke. To nisem jaz. Zato sva tukaj odkrivala bolj globlje odgovore o tem kdo sem jaz. Pri tem se nisem preveč indetificiral z zunanjim materialnim svetom ampak s svojimi notranjimi občutki in notranjimi mislimi. Kajti cilje v življenju dosegamo od znotraj navzven in ne kontra!

Kdo si ti? Odvisno iz katere perspektive gledaš. Zato ne jemlji svoje življenjske situacije preveč resno, saj je resnica o tebi izredno relativna.

Dejstvo je, da smo ljudje bolj energijska bitja kot pa fizična. Večina resnice o nas se skriva v nas. V naših občutkih, v naših mislih in še več – v naši zavesti, ki pa je brezmejna in brezmiselna. Če tega ne razumete, je to popolnoma v redu, saj z vašim umom ne morete spoznati KDO ZARES STE. Kajti vse kar vaš um razmišlja, je trenutna iluzija. V kolikor ste dlje časa depresivni, si morda rečete, da ste depresivna oseba. Ampak ali je to resnica? To ni resnica. To je laž. Kajti niste se rodili kot depresivna oseba in verjetno tudi ne boste umrli kot depresivna oseba. Stanje depresije je trenutno, zato se s tem stanjem ne moremo indetificirati.

Vse kar se nam dogaja v materialnem svetu je minljivo ali zgolj trenutno. Zato materialnega sveta ne bi smeli dojemati preveč resno. Neprijetne situacije, ki se nam dogajajo, ne smemo jemati preveč resno, saj so negativne situacije vedno minljive. Saj veste tisti rek: Za dežjem vedno posije sonce. Ampak ko je človek v neprijetni situaciji, se počuti seveda neprijetno. To je v redu in to je normalno. Gregor me ni spodbujal, da se ob neprijetnih situacijah počutim prijetno in da poizkušam razmišljati pozitivno ali da se pre-programiram. Spodbujal me je k temu, da enostavno sprejmem VSE kar se mi dogaja in VSE kar se mi je do sedaj v življenju že zgodilo. Vse pozitivne in negativne stvari. Da nisem preveč vezan na to kaj se dogaja, saj je to zunanji svet, ki se nenehno spreminja in oblikuje. Vse kar je resnično in trajno smo MI.

Kdo pa smo mi? Odgovorov je veliko. Ampak samo en odgovor je pravi. Mi smo vse in nič. Mi smo potencial. Mi smo stvaritev narave kot živali ali rastline.

V kolikor se Srni v gozdu zgodi, da je lačna in tisti dan ne najde nobene hrane, verjetno ne vidite srne, da tarna in tarna nad življenjem in ob večeru iz obupa popije kakšno pivo. Ne, tega seveda ne počne, saj nima intelekta. Mi ljudje pa imamo ta intelekt in velikokrat nas le ta močno omejuje, saj si pričnemo komplicirati življenje z raznimi mislimi, ki so zgolj iluzija. Po domače: Večinokrat se sekiramo za brezveze !!!

Vsi ljudje nosimo na svoji življenjski poti veliko prtljage, ki smo jo nabrali na poti naših izkušenj. Morda nam je kdo umrl, morda smo se z nekom razšli, morda smo izgubili kakega prijatelja, morda smo izgubili službo, morda smo bili že velikokrat prizadeti in poraženi in ravno zaradi tega nam je težko verjeti v boljši jutri. Težko nam je hoditi naprej s toliko prtljage.

Intenziv Gnoze te nauči kako lahko to prtljago odložite in odidete naprej lahkotni. Ne razmišljate več kaj je bilo. Ne razmišljate več kaj bo bilo. Ste zgolj v SEDANJOSTI in v TUKAJ IN ZDAJ spontano delate, ustvarjate, kar si pač želite.

S spoznanjem resnice o tem kdo zares ste, postanete pretočni za probleme in situacije. To tudi pomeni, da vas je manj strah zavrnitev in ponovnih neuspehov. In to pomeni, da zgolj dopustite, da problemi v vašem življenju obstajajo in da jih sprejemate, ker so problemi nekaj naravnega. To ne pomeni, da jih ne rešujete. To samo pomeni, da tudi v koilkor jih ne rešite, ste še vedno OK. Ne gre se za pozitivno razmišljanje v smislu: Počutim se odlično, počutim se odlično, počutim se odlično. Ne nikakor ne.

Gre se za višje zavedanje samega sebe. V bistvu tega ne moremo opisati z besedami. Morda zgolj na kratko:  V višjem stanju zavedanja ste takrat, ko ste popolnoma spontani, ko ne razmišljate skoraj nič pa vseeno imate vse informacije, ki jih v danem trenutku potrebujete. Višje stanje zavedanja pomeni, da se prepustite vsem občutkom, ki jih imate v sebi in tako korakate po svetu z nič prtljage. To pomeni, da korakate hitreje in v bolj udobnih čevljih.

Finale finala: V bistvu moraš biti PRAZEN, da bi se lahko ponovno NAPOLNIL ! Zveni smiselno?

Bolj kot si prazen, bolj si lahko spontan. Bolj kot si spontan, bolj si povezan s svojo pravo naravo in tako sprejemaš v življenju bolj prave odločitve, ki te privedejo do tvojih srčnih ciljev !!!

 

To pomeni, da NISTE NAVEZANI NA SITUACIJE, KI SE VAM V ŽIVLJENJU ZGODIJO ALI DOGAJAJO.

To je prava svoboda, kajne?

Jaz kar kipim od evforije, energije in obenem imam v sebi neverjetno mirnost. Če si želite tudi vi to izkusiti, potem si tukaj lahko preberete več TUKAJ  in preizkusite Intenziv Gnoze tudi vi in se srečate z resnico.

To ni reklama. To je zares moja izkušnja katero privoščim vsakomur.

Svet, ki ga vidite, je iluzija…in obstaja nekaj več…nekje…v vas… zato odkrijte svojo pravo naravo in zaživite boljše življenje.

 

 Avtor: Rudi Kirar, 4.10.2014 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja