web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Apr 23

Rudi Kirar: ”Formula uspeha v 6 enostavnih korakih?”

Prebuja se novo jutro v L.A.-ju in čas je za novo zgodbo…

Verjetno se včasih vprašate, kaj bi morali storiti, da bi postali v življenju bolj uspešni in zadovoljni.

Odgovor ni tako enostaven. Ustaviti morate omejujoče misli, ki vam kvarijo življenje. Če si želite v življenju zmagovati, potem se pripravite na obilico neuspehov. Celo radi imejte vaše neuspehe. Celo rajši imejte vaše neuspehe kot vaše uspehe.

Bill Gates, Rudi Kirar, potovanja

Iz neuspehov se lahko največ naučite.

Saj posledica neuspehov je ravno uspeh. Če ste že velikokrat imeli željo rekreirati se in ste vedno zelo hitro odnehali, bodite srečni – to je vaš ponovni neuspeh.

Če ste že velikokrat poizkušali napredovati v vaši karieri in vam je vedno spodletelo, bodite srečni – spet neuspeh, ki vodi do uspeha.

 

Danes vam bom napisal 6 enostavnih korakov, ki jih lahko upoštevate, da boste v hipu postali bolj uspešni.

  1. Radi imejte vaše neuspehe, saj vas vodijo k uspehu. Morda zveni klišejsko, a je resnično. Neuspeh je super, ampak samo, če se nekaj naučite iz njega. Če zgolj doživljate nenehne neuspehe, potem to ni dovolj. Ko doživite neuspeh, morate vedno narediti analizo, najti vzrok ,zakaj vam je spodletelo ali pa vsaj ugotoviti kaj se lahko naučite iz vsega tega?
  2. Naredite nov plan do vašega uspeha. Ne lotevajte se stvari vedno na enak ali podoben način. V kolikor ste bili neuspešni, potem pristopite k vašemu cilju na drugačen način. Bodite kreativni. Glede na vašo analizo in ugotovitve naredite novi izboljšani plan. Seveda, pot do cilja morate planirati.
  3. Ko naredite zopet nov korak, imejte v mislih to resnico. Radi imejte vaše neuspehe, saj vas vodijo k uspehu. Namreč, če imate to večino časa v mislih, ne boste obremenjeni z rezultati vaših dejanj in tako boste bolj učinkoviti. Uživajte v procesu, uživajte v doseganju vašega cilja. Ne razmišljajte preveč o razpletu, saj v življenju NE morete vplivati na to, kaj se vam bo zgodilo. Lahko vplivate samo na to, kaj boste vi naredili. Da, to je življenjska resnica. Vi lahko vplivate samo na to KAJ vi naredite. Na to, kaj se potem dejansko naredi, nimate vpliva.
  4. Zavedajte se, da je napredek v naši državi osovražena stvar zaradi naše zgodovine in ti miselni procesi nas na podzavestni ravni omejujejo. To so kulturni programi, ki so bili ustvarjeni s strani sistema in nam danes kvarijo življenje. Več o tem v prejšnjem članku.
  5. Zavedajte se, da delo ni trpljenje. Delo krepi človeka. In človek je bil ustvarjen za to, da dela, rešuje probleme in napreduje. Razvijte pozitiven odnos do dela. Morda včasih res ni tako lepo delati, morda je včasih težko iti v fitnesu, ampak nagrada je že čez nekaj minut tukaj – odlično se počutite, kar kipite od dobrega počutja, sreče in ponosa. Skratka, uživajte v delu, razvijte tak odnos. To, da je delo trpljenje, so nam zopet drugi vcepili, da bi bili v življenju  podrejeni in ponižni.
  6. Veliko se smejte, saj je smeh pol zdravja. Ne podcenjujte moči dobre volje ob doseganju vaših ciljev. Skratka, ne bodite tako resni.

Če želite več, potem kliknite TUKAJ.

Jutri zjutraj pa gremo naprej, pridite spet!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.