web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Jul 01

Rudi Kirar: Binarni toni

3 dni testiram nekaj izredno zanimivega ter efektivnega in predvsem nekaj zelo novega in drugačnega za moj svet….

 

Si želite bolje spati?

Si želite hitreje na spati?

Si želite hitreje zbuditi?

Si želite imeti jasen fokus pri svojem delu?

Si želite zvišati nivo pozitivnih občutkov v sebi ob delu?

Si želite hitro sprostiti?

Si želite postati bolj kreativni?

Si želite hitreje reševati kompleksne težave?

Se enostavno želite počutiti bolje?

 

Ja seveda, kdo si tega ne bi želel.

Kaj so binarni zvoki? (ang. Binaural Beats) To je posnetek z določenimi frekvencami, ki nastavijo frekvenco v vaših možganih na določen nivo. Npr. na nivo jasnega fokusa in koncentracije.

Binarni zvoki so posebni zvoki ali določene frekvence, ki povzročajo posebne dražljaje v vaših možgnanih. Ta učinek je odkril Heinrich Wihelm Dove leta 1839, ki je s tem dosegel večjo spremembo iz področja alternativne medicine z vedenjem, da naj bi binarni zvoki povzročili umsko sprostitev, hitrejši način za meditativno stanje, povečanje ustvarjalnosti ter druga želena duševna stanja.

Valovi ali frekvenca v vaših možganih je odvisna od razlike v frekvenci tonov. Na primer: Če  poslušate 300Hz v enem ušesu in 310Hz v drugem ušesu, potem bo imel Binarni utrip frekvenco 10Hz.

V tem primeru možgani torej sami pričnejo producirati tretji ton, ki pa ima različne želene učinke glede na nastavitev teh frekvenc. Binarni zvoki torej vplivajo na možgane na prefinjen način s segrevanjem možganskih valov ter zagotavljajo različne koristi za zdravje in nadzor nad ostalimi mentalnimi stanji.

Po domače povedano: Če spremenite frekvenco v vaših možganih, se spremeni vaše počutje ali fokus. To lahko storite avtomatično, če poslušate Binarne zvoke.

Ali je to čudež, nerealnost ali realnost? Mnenja so si različna a zaenkrat imam od poslušanja teh tonov, samo pozitivne povratne informacije, zato vam priporočam, da preizkusite.

Binarne zvoke poslušate s slušalkami. Glasnost le teh nastavite tako, da jih jasno slišite a ne da so preglasni in vas motijo ob vašem delovanju. Te tone lahko poslušate med tem ko sedite ali ležite ali med meditacijo ali pa jih enostavno poslušate med tem ko delate. Binarne zvoke poslušajte vsaj 30 minut, da vaši možgani v popolnosti spremenijo frekvenco delovanja. Poslušate jih lahko večkrat dnevno, da natrenirate vaš živčni sistem na novo frekvenco. Ni jih primerno poslušati pred spanjem, saj se vam lahko zgodi, da ne boste mogli zaspati. Pred spanjem lahko poslušate samo frekvence, ki vam pomagajo zaspati ali vas pripraviti na bolj kvaliteten spanec.

Na internetu obstaja veliko zvočnih posnetkov. Nekatere, ki sem jih uspešno testiral, prilagam tukaj.

Binarni zvoki za kvaliteten spanec

 

Binarni zvoki za kreativno razmišljanje in učinkovitejše reševanje težav

 

Tukaj si poglejte razlago osebe, ki je testirala poslušanje binarnih tonov 30 dni. Kliknite TUKAJ. V tem članku imate tudi posnetek, ki ga je on poslušal.

 

Binarni zvoki za kreativno razmišljanje ter fokus

 

Binarni zvoki za motivacijo

 

Poslušajte nekaj predstavljenih posnetkov. Pričnite najprej z enim posnetkom, ter ga poslušajte vsaj 30 minut in potem čez nekaj minut ali ur ta postopek ponovite. Ne mešajte vseh posnetkov skupaj, saj si želite nastaviti frekvenco v vaših možganih glede na želeno čustveno oz. mentalno stanje.

Morda je to resnično nekaj novega a mnogi ljudje po celem svetu pričajo o tem, da deluje. Zame delujejo, zato vam jih z veseljem predstavljam v upanju, da komu pomagam. Verjetno je to edini ali eden izmed redkih člankov v Sloveniji na to temo na kar sem še posebej ponosen, saj vem, da bom tako marsikomu odprl vrata v popolnoma novi svet.

 

Avtor: Rudi Kirar, 1.7.2015

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.