web analytics
 

Rudi Kirar – Nevrologični blog

Rudi Kirar, podjetnik, predavatelj, glasbenik in avtor knjige Nevrologična motivacija. Knjigo lahko zdaj kupite na www.rumene.eu

   Feb 18

Kupovanje ljubezni

Pot se nadaljuje. Zavest se dviga.

Svet je sestavljen večinoma iz ljudi, ki si kupujejo ljubezen na različne načine. Nekateri postanejo uspešni, drugi ugledni, tretji pa pač zgolj ponižni in ugajajo drugim, da bi jih le ti sprejeli. Načinov kupovanja ljubezni je več. Nekateri si kupijo ljubezen tako, da si kupujejo nova oblačila. Vsaj 99% ljudi nima notranje sreče, zato jo iščejo pri drugih ljudeh ali v zunanjih stvareh.

Normative sodobne družbe skoraj ni možno doseči, saj tako lepi, tako suhi, tako bogati, tako popolni, kot so ljudje iz TV reklam, ne boste nikoli. Zanimivo mi je opazovati iz nove perspektive ta svet. Res je to ena smešna igra. Nekaj časa sem v tej igri tudi sam aktivno sodeloval, sedaj pa se od te igre postopoma odmikam. Obstajajo višji svetovi, višje dimenzije tega življenja, kjer je igra prijetnejša, zavestnejša.

O naših metodah sem pisal že v prejšnjih člankih, vendar seveda, Svet še ni pripravljen na to. Te metode so prijatelju hitro izboljšale celo zdravstveno stanje. Torej, delujejo, na vseh področjih. Vendar so ljudje v preglobokem transu, da bi v takšne metode sploh lahko verjeli. Na začetku mi je bilo hudo, saj na takšen način ne bomo mogli pomagati množici ljudi. Potem sem to družbo tudi obsojal. Sedaj mi tudi do tega ni. Seveda, za zabavo, še rad povem kakšno udarno. Včasih si nekdo tudi zasluži, da mu povem bolj udarno. Včasih mu s tem tudi pomagam. Ponavadi pa sem bolj stanju opazovalca.

Kaj se zgodi, ko človek postane zavestnejši? Težko je opisati. Vse se spremeni. Lahko morda opišem en aspekt za lažje razumevanje. Kar naenkrat temu človeku postane jasno, zakaj so se mu določene stvari dogajale v preteklosti. Postanemu jasno tudi kaj se dogaja v sedanjosti in tudi, kaj bo njegov naslednji smiselni korak. Nebo se razjasni.

300 prebranih knjig, mnogo obiskanih seminarjev, pogovori, vaje itd. vse to potem ni več potrebno. Nebo se razjasni. Človek najde sam pri sebi odgovore, ki jih potrebuje. Guruji niso več potrebni. Nesmiselni cilji pa tudi ne.

Jaz lahko samo spodbujam ljudi, da prenehajo živeti v laži. Odločitev pa je njihova. Sicer pa, saj zgleda, da je ljudem zaenkrat še kar v redu. Pa naj živijo v laži, če želijo. Tudi to je na nek način zanimivo opazovati. Sploh pa iz kakšnega oddaljenega otočka. Še malo, pa bomo odleteli. Tokrat v najboljši družbi doslej.

Kot je marsikdo že lahko opazil, je nekaj mojih zadnjih člankov težje berljivih, saj želim, da na tem blogu ostanejo samo še tisti, ki iščejo življenjsko resnico. Vsi ostali naj gredo raje kam drugam, saj je motivacijskih vsebin dovolj drugje. Motivacijske vsebine sem preizkusil. Dobro so mi služile. Potem pa sem opazil, da se prava sreča in zadovoljstvo skrivata v drugačnih metodah.

Dimenzije niso samo tri, ampak jih je mnogo več.

Uživajte.

 

P.S. Ups, pa še pozabil sem povedati, da tudi ta prispevek ni smiselen in je zgolj iluzija. Da, uporabljam paradokse, namenoma. Nekateri boste razumeli. Drugi boste delno razumeli. V tretjih pa se bo vsaj nekaj v srcu premaknilo in tisti premik vas bo mogoče naredil zavestnejše. Življenje je samo igra. Če to dojamete, postanete opazovalci in takrat se odpre vsaj še ena dimenzija življenja. Dobri občutki, slabi občutki, uspeh, neuspeh, vse postane približno (ali popolnoma) enako. Popolnoma zavestni ljudje ponavadi nikoli ne govorijo o tem, saj se zavedajo, da v hipu, ko spregovorijo, še bolj spodbujajo to iluzijo. Seveda pa, tudi to je v redu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.